Keresik a megye legjobb pálinkáját

2018. február 7. 13:19 | Papp Ádám Sándor

Rekordot jelentő, több mint 160 röviditalt küldtek be a nevezők a hetedik Békés Megyei Házipálinka Versenyre. A zsűri a szigorú szabályokat figyelembe véve kóstolta végig a gyümölcsből készült szeszes italokat.

Birs, szilva, alma és számos más gyümölcsből készített pálinkák sorakoztak a zsűri asztalán. Idén több mint 160 röviditalt küldtek be a nevezők a versenyre. A megmérettetés ötletgazdája szerint ez azt mutatja, hogy egyre nagyobb igény van a jó minőségű pálinkára Békéscsabán.

- Egyre inkább jellemző, hogy a minőségi pálinkát keresik az emberek. A jó pálinka elkészítésének nagyon egyszerű a titka: kiváló gyümölcs kell hozzá, nagyon jól kell cefrézni és gondosan kell főzni - fogalmazott Herczeg Tamás, a Csabai Pálinka Klub alapítója.

A zsűri legelőször az ital illatát, állagát, majd ízét értékelte.

- Szakmailag maximálisan felkészült kollégák lettek meghívva a zsűribe: egyetemi végzettségű szakmérnökök, főzőmesterek, okleveles pálinka bírálók, akik évek óta bírálják a magyarországi versenyeken a tételeket. Egy nagyon komoly, húszpontos rendszerben bírálunk - hangsúlyozta Fabulya Attila.

Hogy kik készítették a legjobb pálinkát, kik lettek a 7. Békés Megyei Házipálinka Verseny díjazottjai, azt február 10-én, szombaton hirdetik majd ki a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

 

További programok »

FEL