Hanó Miklós: Időben tett lépéseket a kormány a migráció megfékezésére

A kormány időben felismerte a migráció veszélyét – mondta a Fidesz békéscsabai választókerületi elnöke. Hanó Miklós az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárral, Rákossy Balázzsal közösen tartott sajtótájékoztatót a Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultációról. Ezt követően a politikusok lakossági fórumot tartottak a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A biztonságunkkal megy szembe az a migrációs politika, amit Brüsszel akar – hangsúlyozta Rákossy Balázs Békéscsabán. Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerint az Európai Unió védelmi rendszere nem működött az illegális bevándorlókkal szemben, ezért épült Magyarországon a déli határra kerítés, amely veszélyben van a brüsszeli migrációs politika miatt.

–Azt szeretnénk, hogyha a Magyarország megőrizné azt az erőt jelentő tényezőt, hogy saját magunk tudjuk meghatározni, kik azok, akik bejönnek Magyarországra, kik azok, akik velünk együtt élnek. Természetesen azok, akik elfogadják az együttélésnek azokat a szabályait, amit saját magunkra is kötelezőnek tartunk – emelte ki Rákossy Balázs.

Hanó Miklós választókerületi elnök a sajtótájékoztatót követő fórumon kitért arra: nem hagyhatjuk, hogy azt a földet, amit őseink vérrel és verítékkel megvédtek és ránk hagyták, mások bitorolják.

–Orbán Viktor miniszterelnök úr, és kormánya időben felismerte a migráció veszélyét, és megtette azokat a lépéseket, amiket először az Európai Unióban is, de máshol is elég kritikusan bíráltak. Most pedig mit lehet látni? Egyes országokban a választásoknál azoknak van előnye, akik a migráció ellen lépnek fel – hangsúlyozta Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai választókerületi elnöke.

A fórumon Rákossy Balázs kiemelte: a Fidesz kíváncsi az emberek véleményére, mert így tudja a kormány képviselni Brüsszelben a magyar emberek véleményét. Hozzátette: ezért is fontos, hogy minél többen visszaküldjék a kérdőívek postai vagy elektronikus úton. Idáig már közel 300 ezren küldték vissza a kérdőíveket tájékoztatott a politikus.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,