Hanó Miklós: A családok támogatása megalapozza, hogy növekedjen a népesség

2018. december 7. 13:11 | behir

Elindult a nemzeti konzultáció a családok védelméről. Mint azt Hanó Miklós választókerületi elnök pénteken, a Fidesz békéscsabai irodájában tartott tájékoztatón kiemelte, mint minden fontos kérdésben, most ebben is kikérik a lakosság véleményét. Hozzátette, hogy a népességfogyásra, ami egész Európát érinti, reagálni kell, de nem mindegy, hogy milyen eszközökkel.

 

 

– A kormány fő célkitűzése, a családok támogatása azt alapozza meg, hogy országos szinten emelkedjen a népesség, és ne kelljen más nemzeteket, más kultúrákat hazánkba telepíteni. Látjuk Németország példáján, hogy alig van, aki munkát vállalt a hozzájuk érkező migránsok azok közül, így viszont plusz terhet jelentenek a társadalomnak, a támogatásukhoz máshonnan kell elvonni a forrásokat - világított rá Hanó Miklós.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kijelentette: az a járható út, hogy a belső erőforrásokra támaszkodjunk a népességfogyás megállításához. Megjegyezte, hogy ezzel kapcsolatban pozitív tendencia látható. Nő a gyermeket vállalók száma, sokkal kevesebb a válás, több a házasságkötés.

– Fontos, hogy a házasságot, a gyermekvállalást és a munkát össze lehessen kapcsolni, és ezt megkönnyítse az állam. A családtámogatások például azt is szolgálják, hogy a gyermeket vállaló házaspárok könnyebben meg tudják oldani a lakhatásukat. A hazai népességet kell most még inkább megerősíteni – mondta Herczeg Tamás.

Paláncz György önkormányzati képviselő szerint a kutatások azt bizonyítják, hogy a magyar emberek eggyel kevesebb gyermeket vállalnak, mint szerettek volna eredetileg. Ennek az oka pedig az anyagi helyzetük.

– Az anyagi akadályt próbálná elhárítani a fiatalok életkezdési támogatásának bevezetése. Ez lehetőséget ad arra, hogy 5-10 millió forint kamatmentes kölcsön formájában ilyen jellegű támogatáshoz jussanak – emelte ki Paláncz György, hozzátéve, hogy így mindenki időben elkezdhetne családalapításon gondolkodni.

 

További programok »

FEL