Békéscsabára érkezik a nemzeti konzultáció országjárása

2017. május 10. 08:26 | Kovács Dávid

Már több mint egymillió felett van a visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma. A kérdések többek között érintik a migránskérdést, a rezsicsökkentést és az adók meghatározását. A kormány egy országjáró sorozatot is indított, amely május 18-án Békéscsabára érkezik.

- Az Európai Unió a tagállamok egyenrangú szövetsége, akármekkorák ezek a tagállamok, minden államnak megvan a saját joga, hogy érvényesítse a saját akaratát - hangsúlyozta a nemzeti konzultáció fontosságát dr. Ferenczi Attila, a Fidesz békéscsabai elnökségének tagja is. Kiemelte, a kormány kiemelten számít az állampolgárok véleményére, hogy képviselhessék érdekeiket Brüsszelben. A nemzeti konzultációban feltett kérdések olyan témákra vonatkoznak, amelyekben Magyarországnak vitája van Brüsszellel. A kérdőív érinti a határok védelmét, a migránskérdést, a rezsicsökkentést és az adók meghatározását is.

- Azt vélelmezhetjük, hogyha egy erős támogatottsága van azoknak a véleményeknek, elhatározásoknak, amit a magyar kormány képvisel, akkor nagy valószínűséggel határozottabban és erőteljesebben érvényesíthetik a mi nemzeti érdekeinket az európai uniós szervezetekben – emelte ki Herczeg Tamás, a Fidesz Békéscsabai Szervezetének elnökségi tagja.

A kérdőívet a postán kiküldött nyomtatvány mellett az interneten is kitölthetik az állampolgárok. Már több mint egymillió felett van a visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma – számolt be keddi sajtótájékoztatóján Dömötör Csaba parlamenti államtitkár.

Hanó Miklós választókerületi elnök is leszögezte, a kormány kikéri az magyar állampolgárok véleményét, és ennek függvényében, megfontoltan hozza meg döntéseit. A politikus elárulta, a kormány országjáró sorozatában Hoppál Péter kulturális államtitkár érkezik Békéscsabára. A fórum május 18-án 17 órától kezdődik a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
2020. június 5. 15:12
FEL