Hamarosan megújul a Munkácsy Emlékház

2019. november 15. 16:18 | D. Nagy Bence

A Munkácsy Emlékházhoz látogatókat november eleje óta egy tábla figyelmezteti az épület átalakítására. Jelenleg a beltér rendezése, kiürítése zajlik, de hamarosan elkezdődik a tényleges felújítás is.

A Munkácsy-negyed egyik fő turisztikai attrakciójának szánják a megújult Munkácsy Emlékházat. A munkálatok várhatóan jövő év elején kezdődnek el, melynek részeként megújul az épület belseje és külterülete is. Bogdán Adrienn kulturális szervező elmondta, az elrendezés alapvetően változatlan marad, a kiállítások ugyanakkor interaktívak lesznek, megfelelve a 21. század látogatói igényeinek.

 

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója

 

Az emlékház a Modern Városok Program részeként újul majd meg. Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója elmondta, a tervek szerint egy információs turisztikai fogadótérrel és egy korabeli hangulatot idéző kávézóval bővül majd az 1840-es években épült Munkácsy Emlékház. Ezen felül itt épül meg a Wenckheim kerékpárút belvárosi pumpapontja is, ami pihenőhelyként szolgálhat a kerékpáros turistáknak.

A Munkácsy-negyed fejlesztései várhatóan 2021. februárjában, a Munkácsy Mihály születésnapjához közeli időszakban nyílnak meg a látogatók előtt.

További programok »

FEL