Megfelelő ütemben halad a Munkácsy Emlékház felújítása

2021. január 7. 12:51 | Gyemendi Réka

Közel egy éve tart és várhatóan 2022 elején ér véget a békéscsabai Munkácsy Emlékház korszerűsítése. A beruházásnak köszönhetően megújul az emlékház állandó kiállítása és egy, a 21. századi igényeknek megfelelő múzeum fogadja majd a vendégeket.

A Munkácsy-negyed kialakítása még 2018-ban indult, a beruházás a Modern Városok Program része. A kulturális negyed létrehozásának célja, hogy a megújuló környezettel fellendüljön a békéscsabai turizmus és az, hogy megőrizze Munkácsy Mihály festőművész szellemi örökségét.

– A Munkácsy-negyed projektben teljesen megújul az emlékház. A munkálatok már egy éve zajlanak. A cél, hogy egy olyan turisztikai attrakció jöjjön létre, amely méltó emléket állít a nagy festő szellemi, kulturális és művészeti örökségének – fogalmazott Bogdán Adrienn kulturális szervező. 

 

(Fotó: behir.hu)

(Fotó: behir.hu)

 

Békéscsaba környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka elmondta: az emlékház építőmesteri munkálatai már célegyenesben vannak. Opauszki Zoltán kiemelte, hogy a kivitelező február közepén fejezi be a rekonstrukciót az épület területén.

– Közben folyamatban van a belsőépítészethez kapcsolódó, illetve a gyűjtemény megújítását célzó közbeszerzési eljárás és abban bízunk, hogy néhány héten belül eredményt tudunk hirdetni és a kivitelező meg tudja kezdeni a munkát kora tavasszal – fogalmazott Opauszki Zoltán. 

A felújítás befejezésének határideje 2022. januárja. Az emlékház a tervek szerint jövő februárban már megnyithatja kapuit a látogatók előtt.

 

További programok »

FEL