Hamarosan elkezdődik a Fürjesi összekötő építése

2019. augusztus 27. 17:19 | Papp Ádám Sándor

Hamarosan elkezdődhet a Fürjesi összekötő út építése, amely az M44-es autóútra biztosít majd mintegy 5 kilométeren keresztül gyors eljutást – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője kedden.

Elkezdődhet a kétszer egy sávos Fürjesi összekötő út kivitelezése Békés megyében az M44-es út és a 4432-es jelzésű út között mintegy 5 milliárd forintból – tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás kiemelte: a Fürjesi út a Mezőkovácsháza, Medgyesegyháza és Battonya irányából érkező, jelentősebb mezőgazdasági forgalmat az M44-es gyorsforgalmi útra tereli majd anélkül, hogy érintené Békéscsaba belterületét.

– Azért van nagy jelentősége ennek az összekötő útnak, mert látszik, hogy milyen nagy forgalom van itt. Ez az útszakasz egyrészt csökkenti a békéscsabai forgalom jelentős részét, másrészt pedig a Dél-Békés felől érkező forgalmat könnyíti azzal, hogy rávisz az M44-esre – fogalmazott Herczeg Tamás.

A Fürjesi út az M44-es gyorsforgalmi utat, a 44-es és a 47-es számú főutat, illetve a 4432-es, azaz a csanádapácai utat köti majd össze.

– A délről jövő, nagy szállítmányok, például a gabona, a dinnye és más, Békéscsaba városa, illetve a téglagyár számára szállított rakomány rövidebb útvonalon közelítheti meg az út elkészülése után a 47-es, a 44-es és az M44-es utakat, hiszen a csanádapácai úttal együtt ez a négy út össze lesz kötve a mostani fejlesztéssel – ecsetelte Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere.

A beruházásban helyenként megerősítik a 44-es főút és a 4432-es út burkolatát, utóbbi 2,1 kilométeren szélesebb is lesz. A projekt részeként továbbá három darab új körforgalmú csomópont épül a 44-es és a 47-es számú főút, valamint a 4432-es út keresztezésében. A kivitelező emellett 8,5 kilométeren szervizutakat, 2,6 kilométer hosszan pedig kerékpárutat is épít – tette hozzá az alpolgármester.

 

Galéria

További programok »

Gazdaság

Mérgezett föld: ökofilmklubot tartottak Békéscsabán

Tudásfórumot és ökofilmklubot rendezett a Hatvanezer Fa Egyesület a Magyar Földrajzi Társaság Körös-Vidéki osztályával és a Magyar Permakultúra Egyesülettel közösen Békéscsabán. A rendezvényen a földművelés káros hatásait bemutató kisfilmet vetítettek le.
2020. február 21. 17:41
FEL