Gyors és biztonságos közlekedés – jó ütemben halad a Fürjesi elkerülő út építése

2021. június 3. 17:37 | Vári Bianka

Látványos szakaszában tart a Fürjesi elkerülő út építése. A kivitelező jelenleg a 44-es, a 47-es és a 4432-es számú utakat érintően körforgalmakat létesít, ezért a közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az érintett szakaszokon.

 

– Jól haladnak a munkálatok az új, Békéscsabát elkerülő út építésénél. Már elkészült a körpályák egyik fele a 47-es és a 4432-es számú utakat érintő csomópontok esetében; a 44-es számú főutat érintő, a meglévő nyomvonalon kívüli körforgalom pedig teljes egészében elkészült – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtószóvivője. Kiss Boglárka kiemelte, hogy a 47-es és a 4432-es jelölésű utaknál a csomópontok befejezéséig, tehát július végéig, míg a 44-es főútnál egészen a beruházás végéig fennmarad a félpályás lezárás és a jelzőlámpás forgalomirányítás.

fotó: behir.hu (Kugyelka Attila)

– Am következő időszakban a kivitelező nagy mennyiségű aszfaltozást fog elvégezni ezen a szakaszon, ezek után megtörténik a padkák építése, a burkolati jelek festése és igazából így készül el ez az 5,2km-es szakasz. A beruházás célja, hogy a Dél-Békésből érkező forgalom gyorsabban és biztonságosabban csatlakozhasson az M44-es gyorsforgalmi útra – fogalmazott Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere. Hozzátette: rövidített pályaszakaszt kell teljesítenie annak, aki ideérkezik, de lényeges pont az is, hogy a teherforgalom nem jön be a városba, így nem terhelik a burkolatot.

fotó: behir.hu (Kugyelka Attila)

Az ütemezettnél gyorsabban halad a beruházás – erről már Herczeg Tamás országgyűlési képviselő tájékoztatott.

– Az eredeti tervek szerint 2022 közepére készült volna el a Fürjesi elkerülő és az összes többi létesítmény mellette, de olyan jó ütemben haladnak a munkálatok, hogy jó esély van arra, hogy a műszaki átvétel akár már ebben az évben megtörténik, és lényegesen hamarabb használhatjuk majd a Fürjesi elkerülőt, mint ahogy ez az eredeti tervek szerint megvalósult volna.

A képviselő kiemelte, hogy a Békéscsabáról Csanádapácára vezető út egy szakasza is megújul, ezzel együtt pedig a térség mintegy 8 kilométernyi úttal gazdagodik.

Galéria

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL