Advent Gyulán: Minden vasárnap programokkal várják az érdeklődőket

2018. december 1. 09:25 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az életnagyságú Szent család és napkeleti bölcsek várják azokat, akik közösségben szeretnék ünnepelni az adventi gyertyagyújtásokat a fürdővárosban. Idén nem csak advent első vasárnapján lesznek városi rendezvények Gyulán, hanem minden vasárnap délután programokkal várják az érdeklődőket. December 18-tól pedig a gyerekek kedvence: a báránysimogató is megnyitja a kapuit.

 

 

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: az előző évekhez képest gazdagabbak lesznek az adventi programok. Az első adventi hétvégén 16 órakor kezdődik el a bábelőadás a Harruckern téren – erről már Katona Katalin beszélt. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nkft. ügyvezetője hozzátette: ezt követi majd az Erkel kórus hangversenye, az ünnepi köszöntők és a gyertyagyújtás. Majd a Kossuth téri Adventi koszorún is meggyújtják az első gyertyát december 2-án.

 

Hófehér angyalok és életnagyságú betlehemi alakok – már adventi díszben pompáznak Gyula közterei. Fotó: Kugyelka Attila

 Fotó: Kugyelka Attila

 

– Az összes hétvégén itt a Harruckern téren várjuk nagy szeretettel az érdeklődőket. Interaktív gyermek programokkal, zenés-táncos adventi rendezvényekkel, betlehemi előadásokkal tűzdelt  órákat tudunk majd együtt tölteni. Nagy örömünkre szolgál, hogy minden hétvégén egy-egy egyházi felekezet csatlakozik ezekhez a programokhoz - tájékoztatott Katona Katalin.

Az adventi programok bővítése mellett, a fürdőváros díszkivilágítása is gyarapodik idén, és több helyszínen megújul a dekoráció is.

– Egyrészről a Harruckern téren megújul a környezet, új formában igyekszünk adventi hangulatot teremteni. Lenkefi Zoltán készítette el a kis Jézus és a betlehemi jászol megjelenítését, valamint úgy gondolom a környezet is teljesen új formában fogja gazdagítani majd az adventet – hangsúlyozta Dr. Görgényi Ernő.  Gyula polgármestere hozzátette: minden hétvégén lesz vásár is, ahol a helyi, kézműves termékeket lehet majd vásárolni, sőt a forralt meggysört is megkóstolhatják az érdeklődők a Városház utca sétálóutca szakaszán.

 

Hófehér angyalok és életnagyságú betlehemi alakok – már adventi díszben pompáznak Gyula közterei. Fotó: Kugyelka Attila

Fotó: Kugyelka Attila

További programok »

FEL