Gyerekekkel közösen rúgták a bőrt a Békéscsaba 1912 Előre játékosai

2022. május 17. 18:11 | Hidvégi Dávid

Általános iskolásokkal közösen rúgták a labdát a Békéscsaba 1912 Előre első csapatának játékosai. A kispályás teremfoci programot a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola gyermeknapi majálisán szervezték meg.

Az oktatási intézmény az elmúlt két évben nem tarthatta meg majálisát a koronavírus-járvány miatt. Az iskola vezetése azért hívta meg az NB II-es labdarúgókat, hogy színesítse az eseményt és népszerűsítse a sportolást, valamint az egészséges életmódot.

– Mindig nagy élmény a gyerekek számára, ha olyan sportolókkal találkoznak, akiknek ez a fő foglalkozásuk. Nagyon sok gyereknek ez az életcélja is. Többen az Előre korosztályos csapatában futballoznak, pedig nem a labdarúgás az iskolánk fő profilja – ecsetelte Laczkó Irén, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola intézményvezetője.

A játékosok örömmel vállalták a felkérést és egy csapatot alkotva álltak ki az iskola diákjai ellen. Az NB II-es keretből Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás, Király Patrik, Nagy Sándor, Albert István és Nikola Pantovic volt jelen Brlázs Gábor megbízott vezetedző kíséretével. Az NB III-as második csapatból Mészáros Márk edző mellett Styecz Bence, Sipaki Patrik, Oláh Ákos, Bónus Marcell és Szabó Zsombor vett részt a programon.

– Saját magamból indulok ki. Amikor részt vettek futballisták ilyen eseményeken mindig felnéztünk rájuk, mint példaképekre. A közös foci biztosan jó hatással van a srácokra – emelte ki a Békéscsaba 1912 Előre védője, Albert István.

Az intézmény a tervei szerint a jövőben is meghívja majd a gyermeknapi majálisára a labdarúgókat, ugyanis a klub és az iskola is szeretne hagyományt teremteni a közös programból.

További programok »

FEL