Gépész napot rendeztek a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

2023. október 13. 07:24 | Papp Ádám Sándor

A BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gépész napot rendezett csütörtökön a centrum főépületében. A szakmai programon a diákok és tanáraik a legmodernebb technológiákkal ismerkedhettek meg a hegesztés és a gépi forgácsolás területén.

– A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagintézménye nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az iskolában tanított ágazatokban megmutassák a diákoknak, hogy milyen lehetőségekkel rendelkeznek – fogalmazott az intézmény igazgatója. Kiss Mihály ismertette, hogy ezt kirándulásokon és konferenciákon keresztül teszik, amelyhez szerencsére a helyi cégek pozitívan állnak, így a gépész napon az érdeklődőknek bemutatták azt, hogy merre tartanak az ágazatok.

– A gépész ágazaton belül mutatják be a cégek oktatóinknak és tanulóinknak, hogy melyek a legújabb technológiák, hogy milyen irányba tart a forgácsolás, a hegesztés és a CNC-megmunkálás. A gépész nap fontos alkalom, hiszen nem a múltat, a jelent, hanem a jövőt szeretnénk megmutatni – emelte ki az igazgató.

Kiss Mihály arról is beszélt, hogy intézményük széleskörű alapképzést biztosít, amellyel később bármilyen gépész szakmát el tudnak sajátítani a tanulók. Aláhúzta, hogy a légi- és gépipari képzőközpontban a diákok a világ legkorszerűbb technológiájával találkozhatnak és az ottani modern gépeken gyakorolhatnak. Kitért arra is, hogy az Erasmus-program révén diákjaik külföldön szerezhetnek tapasztalatot, megélhetik a kinti munkakultúrát és fontos tapasztalatokhoz juthatnak. 

– Békés vármegyében is olyan cégeknél tudnak elhelyezkedni a fiatalok, ahol szintén korszerű gépekkel dolgozhatnak. A duális képzés részeként ráadásul lehetőség van arra, hogy diákkorban helyi cégeknél dolgozzanak, ezzel is elősegítve a későbbi elhelyezkedést – zárta gondolatait az intézmény igazgatója.

Galéria

További programok »

FEL