Lezárult Békéscsabán a szalagavatók időszaka – A trefortosok kaptak szalagot

2020. február 8. 11:09 | Hidvégi Dávid

Péntek délután a BSZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzős diákjai is megkapták a szalagjaikat, ezzel véget értek a 2019/2020-as tanév békéscsabai szalagavatós ünnepségei. A rendezvényt a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban tartották.

A Békéscsabai Szakképzési Centrumnál már évek óta hagyomány, hogy a Trefort Ágoston tagintézmény zárja a szalagavatós időszakot. A középiskolában a múlt héten zárták az első félévet, a tanulók számára pedig eljött a kihívások időszaka, hiszen a második félévben a szakmai vizsgára kell felkészülniük a tanulóknak – mondta a Trefort Ágoston szakgimnázium igazgatója.

 

 

– A diákoknak ez az alkalom az, ahol megmutathatják magukat a szülőknek. Nagyon lényeges dolog, hiszen három, négy vagy akár öt évig is járnak hozzánk a tanulók. A tanulónak kevés lehetőség van arra, hogy megmutassa magát és az osztályát. A diák picit meghatódva, de mégis jó hangulatban ünnepli azt, hogy eljutott a kapuba, ahol szakmai vizsgát tesz – fogalmazott Kiss Mihály.

A végzős diákokon kívül a Trefort Ágoston szakgimnázium igazgatója, és a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója Mucsi Balázs, illetve a BSZC többi vezetője is szalagot kapott. Az ünnepségen a szalagtűzésen kívül keringőt és az osztályok búcsúzó műsorait láthatták a sportcsarnokban megjelent hozzátartozók.

 

Galéria

 

További programok »

FEL