Termotechnikai szaktanteremmel gazdagodott a Trefort

2023. december 1. 14:14 | Fajó Attila

Bosch Termotechniki Szaktantermet adtak át a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, péntek délelőtt. Az új lehetőség az iskola épületgépészetet tanuló diákjai számára kedvez.

– Örülünk az új együttműködésnek és a fejlesztésnek, amellyel az iskolánk gazdagabb lett fogalmazott Kiss Mihály igazgató a szaktanterem átadóján. A jövőt akarjuk tanítani és nem a múlt elavult technikáit fejezte be gondolatait az iskola vezetője.

Mucsi Balázs a szakképzési centrum főigazgatója úgy vélte, a most létrejött fejlesztés segíti Trefortban már korábban is nagymúltú és minőségi épületgépészeti oktatás fejlődését. A szakma csúcsától, a technológia csúcsát kaphatuk meg utalt a főigazgató a tanterem felszereltségére és a BOSCH termotechnológiai multinacionális nagyvállalatra.

Az esemény jelenlévő Szabó Géza, a BMKIK alelnöke kifejezte, hogy Békés vármegyében szükség van kiváló szakemberekre, és nagy előrelépés a most nyitott szaktanterem a cél elérésében. Az ünnepélyes szalagátvágásnál Tóth László, a Hűtő- és Klímavállalkozások Szövetségének Észak-kelet Magyarországi Regionális Szervezet regionális elnöke is segédkezett, aki az együttműködéssel kapcsolatban megjegyezte: egynek minden nehéz, de sokaknak semmi sem lehetetlen.

 

 

A Trefort volt tanárára emlékezve a helyiséget Tóth Ferenc teremnek nevezték el, amely mellett az egykori pedagógus által létesített épületgépészeti szakműhely foglal helyet. Tóth Ferenc hosszú ideig záloga volt az intézményben folyó minőségi oktatásnak és nevelésnek emelte ki az intézmény vezetője , aki személyes példájával sokakat bátorítva számos jó szakembert állított pályára, a tíz évvel ezelőtt bekövetkezett haláláig. Emlékére december 1-jén épülgépészeti szakmai napot tartanak majd mostantól kezdve a Trefort Ágoston Technikumban.

Galéria

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL