Galgóczi Ágnes: húsvétkor is folytatódik az oltás

2021. április 1. 11:51 | Papp Ádám Sándor

Az operatív törzs csütörtökön is tájékoztatott a koronavírus-járvány magyarországi adatairól, illetve a beoltottak számáról.

Hét hónap telt el azóta, hogy ideiglenesen visszaállították a határellenőrzést a schengeni határokon – kezdte a tájékoztatót Kiss Róbert rendőr alezredes. Mint mondta: az elmúlt hónapokban több, mint 700 ezer tehergépjármű érkezett hazánkba. Arra is kitért, hogy Horvátország területére negatív teszteredménnyel lehet beutazni, de az antigén-alapú tesztet is elfogadják, oltási igazolással pedig ki lehet váltani a karantént.

Húsvétkor mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket, a rend őrei az ünnepek alatt is járőrszolgálatot látnak el és ellenőrzik a szabályok betartását – zárta gondolatait.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője beszámolóját a napi adatok ismertetésével kezdte, majd kitért arra, hogy a múlt héten 7 százalékkal több esetet regisztráltak, mint az azt megelőző héten. A legtöbb beteget továbbra is a 40-49 év közötti korosztályba tartozók teszik ki. A legtöbb új fertőzöttet Budapesten és Pest megyében regisztráltak.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy továbbra is a regisztrált idősek vannak az első helyen az oltások tekintetében. Hozzátette: húsvét idején sem áll le az oltási program. A hétfőn érkezett Moderna-szállítmány a háziorvosokhoz kerül, 218 ezer adag AstraZeneca érkezik ma este, amelyet szintén kiosztanak a háziorvosoknak. 

– Az ünnepeket a legszűkebb körben, a szabályok betartásával töltsék. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra – zárta a tájékoztatót az osztályvezető.

További programok »

FEL