Galgóczi Ágnes: Fokozottan figyeljünk egymásra a karácsonyi bevásárlás során

2020. december 9. 12:18 | D. Nagy Bence

Amennyire lehet, kerüljük a zsúfolt bevásárlóközpontokat.

– A koronavírus miatt korlátozások sokaknál szorongást és stresszt váltanak ki. Ez az ünnepkör közeledtével csak erősödhet, ezért fontos, hogy nagyobb figyelemmel forduljunk egymás felé – hívta fel a figyelmet Galgóczi Ágnes az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járvángyügyi osztályvezetője a friss napi adatok közlése után felhívta a figyelmet, hogy a karácsonyi vásárlás során kiemelten ügyeljünk a járványügyi szabályok betartására.

Az osztályvezető emlékeztetett, hogy elindult a vakcinainfo.gov.hu kormányzati oldal, ahol előzetesen jelentkezni lehet a koronavírus elleni védőoltásra. Mint mondta, az oltás nem a regisztráció sorrendjében, hanem egy oltási terv alapján zajlik majd.

 

Határátkelés és rendőrségi eljárások

– Magyarországon jelenleg 131 közúti, vasúti és vízi határátkelőhely használható a schengeni belső határszakaszon – ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes. A rendőrségi intézkedésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a rendőrök kedden összesen 219 személlyel szemben intézkedtek maszkviselési kötelezettség be nem tartása miatt. A tavaszi első hullám óta összesen 493 büntetőeljárás zajlott le 98 gyaúnsított kihallgatásával.

További programok »

Itthon

FEL