Futottak és tanultak - Környezettudatosság a fókuszban az Európai Sporthéten

2017. szeptember 27. 19:05 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az egészséges életmód fontosságára és a békéscsabai értékekre hívta fel a figyelmet az a rendezvény, amellyel a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club az Európai Sporthét programjához csatlakozott. Az esemény rendhagyó testnevelés órával, így egy olyan futóversennyel indult, amelyen a helyi iskolák diákjai mérték össze erejüket. Az ezt követő környezetismereti órán pedig a Munkácsy-negyed tervezett fejlesztéseit ismerték meg a tanulók.

Békéscsabai általános iskolákból és középiskolákból érkeztek tanulók a Széchenyi ligetbe. Kedden reggel csaknem 400 diák vágott neki a futóversenynek. A fiúknak és a lányoknak külön hirdették meg az ezer méteres távot. A futást a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fiatal versenyzői vezették fel. Az eseményen ott voltak az ifjúsági olimpián sikert arató atléták, így a korábbi érmes Gregor László és Pavuk Tíra, valamint az idei győri viadalon ezüstös Apáti Bence is.

– A mozgás nagyon fontos mindenki, de főleg a fiatalok életében. A program másik részével pedig arra törekedtünk, hogy a tanulók megismerjék, hogy a városnak milyen múltja van és milyen fejlesztések lesznek a közeljövőben - emelte ki Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője.

A futás után a rendhagyó környezetismeret órán a "Szépülő környezetünk" névre hallgató vetélkedőn vettek részt a diákok.

– Fuss a szebb, zöldebb Békéscsabáért! Az atlétikai klub ezt a fantázianevet adta ennek a napnak. Ezer métert futnak általános iskolás és középiskolás fiatalok. A ligetben, ami a Munkácsy-projektnek, illetve a Belváros Rehabilitáció harmadik ütemének része lesz. Ez tehát egy olyan program, amely ennek a környezetnek a szépségére hívja fel a figyelmet, miközben az egészséges életmódot is előtérbe helyezi - hangsúlyozta Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának tanácsnoka.

A vetélkedő állomásait a Széchenyi ligetben és környékén helyezték el. A feladatok megoldása közben a tanulók megismerhették a Munkácsy-negyed fejlesztésének terveit is.

A program a TOP-6.3.2-15-BC1 – 2016-00001 azonosítószámú  „Belváros rehabilitáció III. ütem -Munkácsy – negyed program” című projekt keretében valósult meg.

 

 

További programok »

FEL