Forgalomkorlátozások Békéscsaba belvárosában

2020. június 27. 06:27 | behir

„Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” megvalósításához tartozóan a következő forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor.

I. Csabagyöngye Kulturális Központ és Békés Megyei Könyvtár környezetének felújítása:

2020. július hó

A Derkovits sor könyvtár melletti szakaszán a forgalomtól elzárva marad a teljes útszakasz és az ott lévő parkolók, a tervezett új parkolók elkészültek. A könyvtár mellett járdaburkolat felújítás, az épület előtt rámpa átépítés továbbra is zajlik. A Csabagyöngye Kulturális Központ és a könyvtár közti területen térburkolási munkákat végez a kivitelező, ezen a területen is forgalomterelésre kell számítani. Július elejétől megkezdődik a könyvtárhoz tartozó parkolók átépítése.

 A területen dolgozó felelős kivitelező:              

                            Galéria Invest Kft.

                            Székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2.

                            A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető

 

II. Munkácsy Mihály Múzeum környezete, Derkovits sor építési-kivitelezési munkái:

2020. július folyamán

A polgármesteri hivatal Derkovits sor felőli hátsó kerítése átépítésre kerül, kivitelező megkezdi a kerítés falazási munkáit. A polgármesteri hivatal és a kormányhivatal melletti járdaburkolatok rekonstrukciója is megkezdődik. Az érintett területen a gyalogosforgalom terelésére számítsanak az arra közlekedők.

A területen dolgozó felelős kivitelező:              

                            Galéria Invest Kft.

                            Székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2.

                            A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető

 

III. Munkácsy Emlékház környezete – Gyulai úti parkoló és környezete építés-kivitelezési munkái:

2020. július folyamán

A Gyulai út 1. szám alatti irodaépület előtti, jelenleg közös használatú gyalog-és kerékpárút szétválasztásra kerül és az ezen a területen lévő parkolók átépítésre kerülnek A fentiek miatt az irodaépület előtt a parkolás a munkavégzés idejére megszűnik. További változás a Gyulai út érintett irodaépület előtti szakaszán, hogy a korábban gyalogos- és kerékpáros forgalom céljából is használatos járdafelületet a kivitelezés ideje alatt csak gyalogosan lehet használni.

 A Gyulai úti, Árpád sor – Gőzmalom tér közötti kijelölt gyalogátkelőhely az átépítési munkálatok miatt előreláthatólag 2 hétre lezárásra kerül. A kivitelezés tervezett kezdése 2020. június 29-re várható. A munkákhoz tartozóan a közlekedési csomópontban forgalmi sávok lezárása várható. Az arra közlekedőket a várható torlódások miatt fokozott óvatosságra intjük. A Széchenyi utcán gyalogos átkelésre a Csabagyöngye Kulturális Központ és Munkácsy Múzeum közötti gyalogátkelőhelyen van lehetőség. A forgalomkorlátozásokról a kihelyezett táblák tájékoztatják a közlekedőket.

A területen dolgozó felelős kivitelező:

                                    Kopp Export-Import Kft.   

                                    Székhely:5600 Békéscsaba, Dobozi út 7.

                                    A helyszíni munkák felelős vezetője: Szőke László építésvezető 

                                   

Az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel.

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

További programok »

Itthon

A Magyar Kultúra Lovagja lett a szarvasi születésű Dobrotka Pál

Dobrotka Pál évtizedekig élt Békés megyében; a csabaiak leginkább a vendéglátás területéről ismerik. Közben egy jó másfél évtizede már könyvkiadóként is tevékenykedik. 2011 óta a szegedi központú Nemzeti Értékek Könyvkiadó egyik alapítója és vezetője.
2022. január 27. 16:44
FEL