Forgalomkorlátozások Békéscsaba belvárosában

2020. augusztus 8. 06:12 | behir.hu

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” megvalósításához tartozóan forgalomterelések, korlátozások várhatók Békéscsaba belvárosában.

 

I. A Csabagyöngye Kulturális Központ és Békés Megyei Könyvtár környezetének felújítása: Augusztusban a Derkovits sor könyvtár melletti szakaszán a forgalomtól elzárva marad a teljes útszakasz, a parkolók elkészültek. A könyvtár mellett a járdaburkolat felújítása elkészült, az épület előtt a rámpa átépítés továbbra is zajlik. A Csabagyöngye és a könyvtár közti területen továbbra is térburkolási munkákat végez a kivitelező. Folytatódik a könyvtárhoz tartozó parkolók átépítése is.

 

II. A Munkácsy Mihály Múzeum környezete, Derkovits sor építési-kivitelezési munkái: A polgármesteri hivatal Derkovits sor felőli hátsó kerítését átépítik. A polgármesteri hivatal és a kormányhivatal melletti járdaburkolatok rekonstrukciója is zajlik, a gyalogosforgalom terelésére kell számítani.

Az I., II. területen dolgozó felelős kivitelező a Galéria Invest Kft. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető.

 

III. A Munkácsy Emlékház környezete – a Gyulai úti parkoló és környezete építés-kivitelezési munkái: Augusztusban a Gyulai út 1. szám alatti irodaépület előtti, a közös használatú gyalog-és kerékpárutat szétválasztották, a parkolók átépítése folyik, a közlekedési csomópontban a szélső forgalmi sáv lezárása várható. A Gyulai úti, Árpád sor, Gőzmalom tér közötti kijelölt gyalogátkelőhelynél az átépítés befejeződött.

A III. területen dolgozó felelős kivitelező a Kopp Export-Import Kft. Székhelye:5600 Békéscsaba, Dobozi út 7.       A helyszíni munkák felelős vezetője: Szőke László építésvezető.

 

IV. A Munkácsy Mihály Múzeum környezete és Munkácsy Mihály híd – Széchenyi utca építés-kivitelezési munkái: Augusztusban a Széchenyi utca páratlan oldalán várhatóan megkezdődnek a járdaburkolat rekonstrukciós munkái. A Széchenyi utca 5. szám előtti autóbusz-megállóhelyet áthelyezik a katolikus plébániatemplom melletti útszakaszra.

A IV. területen dolgozó felelős kivitelező a Galéria Invest Kft. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető

 

Az építési területek környezetében a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel. A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. sz. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén, az értesítési címet szíveskedjenek megjelölni.)

További programok »

FEL