Forgalomkorlátozások Békéscsaba belvárosában

2020. június 3. 06:22 | behir

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” megvalósításához tartozóan a következő forgalomterelésekre, korlátozásokra lehet számítani.

I. A Csabagyöngye Kulturális Központ és Békés Megyei Könyvtár környezetének felújítása – 2020 június: A Derkovits sor könyvtár melletti szakaszán a forgalomtól elzárva marad a teljes útszakasz és az ott lévő parkolók, a tervezett új parkolók elkészültek. A könyvtár mellett a járdaburkolat-felújítás, az épület előtt a rámpaátépítés továbbra is zajlik. A Csabagyöngye és a könyvtár közti területen a térburkolat alépítményi munkáit végzi a kivitelező, ezen a területen is forgalomterelésre kell számítani.

 

II. A Munkácsy Mihály Múzeum környezete, a Derkovits sor építési-kivitelezési munkái – 2020 június: A polgármesteri hivatal Derkovits sor felőli hátsó kerítését átépítik, emiatt a kivitelező elbontja a meglévő betonkerítést és megkezdi az új szerkezet alapozását. A polgármesteri hivatal és a kormányhivatal melletti járdaburkolatok rekonstrukciójának megkezdése is várható. Az érintett területen a gyalogosforgalom terelésére számítsanak az arra közlekedők.

Az I. és II területen dolgozó felelős kivitelező: Galéria Invest Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető.

 

III. A Munkácsy Emlékház környezete, a Gyulai úti parkoló és környezete építés-kivitelezési munkái - 2020. június: A Gyulai út 1. szám alatti irodaépület előtti, jelenleg közös használatú gyalog-és kerékpárutat szétválasztják, az ezen a területen lévő parkolókat átépítik. Az irodaépület előtt a parkolás a munkavégzés idejére megszűnik. További változás a Gyulai út irodaépület előtti szakaszán, hogy a korábban gyalogos- és kerékpáros forgalom céljára is használatos járdafelületet a kivitelezés idején csak gyalogosan lehet használni. A forgalomkorlátozásokról a kihelyezett táblák tájékoztatják a közlekedőket.

A területen dolgozó felelős kivitelező: Kopp Export-Import Kft.; 5600 Békéscsaba, Dobozi út 7. A helyszíni munkák felelős vezetője: Szőke László építésvezető.

                                   

Az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel. A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 4. iroda címre küldhetők. Személyes bejelentést is az irodában lehet tenni. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

További programok »

FEL