Forgalomkorlátozások Békéscsaba belvárosában

2020. május 16. 13:26 | behir.hu

„Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” megvalósításához tartozóan a következő forgalomterelésekre, korlátozásokra lehet számítani.

 

A Csabagyöngye Kulturális Központ és Békés Megyei Könyvtár környezetének felújítása

Május vége – június: A Derkovits sor könyvtár melletti szakasza és a parkoló a forgalomtól elzárva marad, az itt tervezett új parkolók kialakítása megkezdődött. A könyvtár mellett zajlik a járdaburkolat felújítása, az épület előtti rámpa átépítése és a közműépítés. A Csabagyöngye és a könyvtár közti terület előkészítése a bontási munkálatokkal, várhatóan június közepén kezdődik meg, ezen a területen forgalomterelésre kell számítani.

 

A Munkácsy Mihály Múzeum környezete, a Derkovits sor építési-kivitelezési munkái

Június közepétől: A polgármesteri hivatal Derkovits sor felőli hátsó kerítése átépül. A polgármesteri hivatal és kormányhivatal melletti járdaburkolatok rekonstrukcióját is elvégzi a kivitelező. A munka várhatóan június közepén kezdődik. Az érintett területen a gyalogosforgalom terelésére lehet számítani.

Az I. és II. területen dolgozó felelős kivitelező a Galéria Invest Kft., székhelye: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. A helyszíni munkák felelős vezetője: Bunta Ferenc építésvezető.

 

A Munkácsy Emlékház környezetének, a Gyulai úti parkolónak és környezetének építési-kivitelezési munkái.

Május közepétől: A Gyulai út 1. szám alatti irodaépület előtti, jelenleg közös használatú gyalog-és kerékpárutat szétválasztják, az ezen a területen lévő parkolókat átépítik. Emiatt az irodaépület előtt a parkolás a munkavégzés idejére megszűnik. További változás a Gyulai út érintett irodaépület előtti szakaszon, hogy a korábban gyalogos- és kerékpáros forgalom céljából is használatos járdafelületet a kivitelezés ideje alatt csak gyalogosan lehet használni.

A területen dolgozó felelős kivitelező a Kopp Export-Import Kft., székhelye: 5600 Békéscsaba, Dobozi út 7. A helyszíni munkák felelős vezetője: Szőke László építésvezető.

 

Galéria

Kérjük, hogy az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel.

A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes,hu címre, illetve postán vagy személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10.  1. emelet 4. iroda címre küldhetők. (Kérjük, hogy a levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

További programok »

FEL