Fölényes győzelmet arattak a békéscsabai kosarasok Mezőberényben

2021. január 14. 10:19 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai KK szerdán este Mezőberényben szerepelt az NB II Keleti csoportjában, ahol a felek egy korábban elhalasztott mérkőzést pótoltak.

Mezőberényi KK - Békéscsabai KK 44:117(15:31, 12:34, 7:26, 10:26)

Férfi kosárlabda, NB II Keleti csoport, zárt kapus mérkőzés.

Békéscsabai KK: Kovács 13/3, Vágvölgyi Ákos 15/6, Lippai 15, Botos 6, Gruda 9. Csere: Gura 11, Salamon 11/3, Farkas 4, Hajdú 9/3, Vas 6, Czifrák 8/6, Vágvölgyi Ádám 10/6. Vezetőedző: Jancsika Árpád.

A Békéscsaba kezdte jobban a Molnár Miklós Sportcsarnokban megrendezett összecsapást. Már az első negyedben sem tudta tartani a lépést a tartalékosan felálló Mezőberény a vendégekkel, az első etap 15:31-es eredménnyel ért véget. A második negyedben folytatódott a csabai dominancia, a félidőben 27:65-ös állás volt az eredményjelzőn. A szünetet követően jól védekezett Jancsika Árpád együttese, amely a harmadik és negyedik negyedben összesen 17 pontot engedélyezett ellenfelének. A találkozó végül 44:117-es békéscsabai sikerrel ért véget.

– Nehéz időszakon vagyunk túl, de úgy érzem újra a helyes útra léptünk. Az edzéseken a védekezésen volt az elmúlt hetekben a hangsúly, így ezen a mérkőzésen is ezt gyakoroltuk. Nagyon örülök, hogy mind a 12 játékos odatette magát. Végig koncentráltan játszottunk, ezt kell átmenteni a következő időszakra. Sajnálom, hogy a Berény tartalékosan tudott kiállni, de sportszerűségből ismét jelesre vizsgáztak, a kemény védekezésünk ellenére baráti hangulatú mérkőzésen vagyunk túl. Nincs sok idő a pihenésre, hiszen vasárnap hazai környezetben fogadjuk a Gyulát, majd a Kiskunfélegyházát, közben az elhalasztott mérkőzéseinket is pótolnunk kell. Bízom benne, hogy egy nagy menetelést kezdtünk el – nyilatkozta a mérkőzés után Jancsika Árpád, a Békéscsabai KK vezetőedzője.

A Békéscsabai KK legközelebb január 17-én vasárnap lép pályára, amikor a Gyulai Color KE együttesét fogadják a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban 16 órától.

FEL