Fölényes győzelmet aratott a Békéscsabai KK a Mezőberény ellen

2021. február 20. 19:49 | Papp Ádám Sándor

Békés megyei rangadót rendeztek szombat este a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában. A Békéscsabai Kosárlabda Klub a Mezőberényi Kosárlabda Klubot fogadta hazai pályán. Jancsika Árpád együttese 46 pontos sikert aratott a berényiek ellen.

Lassan kezdte a mérkőzést a fehér szerelésben pályára lépő hazai együttes. A csabai kosárlabdázók a kezdeti nehézségek után 22:20-ra nyerték meg az első negyedet. Fejmosást tartott Jancsika Árpád, amelynek köszönhetően feljavult a Békéscsaba védekezése a következő tíz percre. Pontosabban is dobtak a hazaiak, a csapatok 43:31-as állással mentek a nagyszünetre.

A fordulás után érkeztek a fiatalok a Békéscsabai KK együttesébe, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. Precízen dobták a triplákat, 64:42-re növelte előnyét a házigazda a harmadik negyed végére. Az utolsó játékrészben már nem kegyelmezett ellenfelének Jancsika Árpád csapata: 37 pontot szereztek a hazaiak és beállították a 101:55-ös végeredményt.

– Az első negyedben még döcögött a szekér, de utána elkezdett összeállni a védekezésünk. Örülök annak, hogy sok mindenkit tudtam játszatni. Főleg a fiataloknak adtam lehetőséget a második félidőben. Nagyon örülök, hogy helytálltak és úgy tűnik, hogy a jövőben is lehet rájuk számítani – értékelt a csabaiak vezetőedzője. 

A Békéscsabai KK legközelebb szerdán lép pályára, amikor 19 óra 15 perctől fogadja a harmadik helyezett DEAC Campusfesztivál együttesét hazai pályán.

 

Sport

Labdarúgás: Élre ugrott a Schindler Szabolcs vezette Vasas az NB II-ben

Schindler Szabolcs a 2020/21-es szezont még a Békéscsaba 1912 Előre élén kezdte meg, de egy megkeresést követően vállalta, hogy idény közben átveszi a feljutást megcélzó Vasas gárdáját. Az angyalföldiek csupán 11. helyen álltak az NB II-ben, amikor kinevezték az új vezetőedzőt.
2021. március 4. 07:34
FEL