Föld napja: virágosztás és faültetés Békéscsabán

 

Szombat délelőtt a békéscsabai városháza előtt 3000 tő egynyári virágpalánta talált gazdára. Szarvas Péter polgármester április 22-én, a Föld napján a Lencsési úton ültetett el egy kocsányos tölgyet, ezzel felhívva a figyelmet a környezet védelmére.

Habár a tavaszi időjárás nem érkezett meg szombatra, ennek ellenére hosszú sor gyülekezett a békéscsabai Szent István téren. Nem véletlenül, hiszen Szarvas Péter kezdeményezésére 3000 tő egynyári palántát osztottak ki ingyenesen az érdeklődőknek.

– Nagyon örültünk a virágosztásnak. A kertészkedéshez nem értek sokat, de az illatokat élvezem. A párom gyakran tevékenykedik a kertben, akivel ráadásul ma ünnepeljük a házassági évfordulónkat, úgyhogy ez egy szép nap – árulta el Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének alelnöke, aki szintén kilátogatott a virágosztásra.

Április 22-e a Föld Napja alkalmából a Lencsési úton egy kocsányos tölgyet ültetett Szarvas Péter azzal a céllal, hogy Békéscsaba polgármesterekén kifejezze: a városvezetés folyamatosan figyel a természet- és környezetvédelemre.

– Mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy a Föld szépüljön és megőrizzük a természet szépségeit. Aki tehet érte, az legalább ezen a napon ápolja környezetét – emelte ki a városvezető.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , ,