Faültetésre buzdít a helyi LMP

Az LMP területi szervezete múlt évben, hagyományteremtő szándékkal ültetett két fenyőfát a párt békéscsabai irodája mögött található zöld területen. Idén, a Föld napja előtt egy nappal ismét fenyőfákat ültettek a szépen cseperedő tavalyiak mellé.

A lakosságot is fa- és virágültetésre buzdították, ennek érdekében felhívást tettek közzé. Akik fát ültetnek, és arról fotót töltenek fel a Lehet Más a Politika Békésben közösségi oldalára, akár még nyerhetnek is. Akik pedig megosztják faültetési felhívásukat, azok között kiültetésre váró, egynyári virágokat sorsolnak ki.

Mint azt Takács Péter, az LMP békéscsabai önkormányzati képviselője elmondta, az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mindnyájan tehetünk valamit Földünk megóvása érdekében.

– Köztudott, hogy a Föld erdőállománya rohamosan csökken, évente több milliárddal kevesebb fa van. Ugyan csepp a tengerben az a két-két fenyő, amit tavaly és most elültettünk, de úgy gondolom, ha minél többen szánjuk rá magunkat a faültetésre, legalább a Föld napjához kapcsolódva, akkor valamennyire ezt a folyamatot tudjuk mérsékelni – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy Békéscsabán szerencsére sok fa van ma is. Aki idejön, gyakran megjegyzi, hogy milyen zöld a város, az LMP ezt szeretné minél tovább megőrizni.

Takács Péter az akcióhoz kapcsolódva az újságírókat is ültetésre ösztönözte, s hogy legyen mit kiültetni a szerkesztőségek képviselőinek virágokat adott.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,