Idén is fát ültetett a Föld napjára az LMP

2021. április 21. 19:05 | Vincze Attila

A korábbi évekhez hasonlóan idén is faültetéssel hívta fel a figyelmet a Föld napjára a Lehet Más a Politika területi szervezete. A szerdai akció szervezői azt remélik, hogy sokan követik majd a példájukat Békés megyében.

A Lehet Más a Politika Békés megyei szervezete a Föld napja alkalmából évek óta ültet fenyőfákat a párt békéscsabai irodája mögötti zöld területen. A tavalyi akcióhoz hasonlóan, a járványügyi korlátozások miatt idén is csak szűk körben lehetett megtartani az eseményt. 

Takács Péter, az LMP dél-alföldi regionális elnöke hangsúlyozta, hogy április 22. a párt számára kiemelten fontos, hiszen ez minden évben egy nap a jövőért és az LMP alapítása óta kiemelten foglalkozik a környezet védelmével. A zöld párt egy felhívást is intézett a Békés megyei lakosok felé.

- Felhívtuk Békés megye lakóinak figyelmét arra, hogy ültessenek el egy fát a Föld napja tiszteletére, ezt fotózzák le, küldjék be nekünk a képet és közöttük viszonylag értékes jutalmakat sorsolunk majd ki. Kértük azt is, hogy akik a felhívásunkat megosztják, azok között szintén kisorsolunk öt darab egynyári növény csomagot, amit a nyertesek elültethetnek a kertbe, erkélyre vagy bárhol máshol - fogalmazott. 

 

Az ültetést követően a sajtó munkatársai is kaptak 10-10 db egynyári növényt tartalmazó csomagot. Fotó: Ujházi György / behir.hu

 

Az LMP akcióját a Lehet Más a Politika Békésben is közösségi oldalán találhatják meg, a faültetésről készült fotókat pedig a bekes@lehetmas.hu e-mail címre várják a szervezők.

További programok »

FEL