Újabb három fát ültettek a Vízmű udvarára

2021. november 16. 14:42 | Csiffáry Zsuzsanna

Kedd délelőtt három fát ültettek el a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium udvarán. Az esemény már hagyománynak számít.

Egy óriás tobozú, kaliforniai fenyőt, egy japán hóvirágfát, illetve egy pikkelylevelű fenyőt ültettek el a kilencedikesek és a tizedikesek segítségével a kijelölt területen. 

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium igazgatója, Schnider György kiemelte, hogy a faültetés apropója részben a hagyományteremtés. Beszélt arról is, hogy minden egyes szakon  – legyen szó magasépítőkről, földmérőkről, útépítőkről, vízügyi technikusokról  – tanulnak környezetvédelmet is.

Dina Gábor, az intézmény pedagógusa vetette fel az alapötletet, amelynek célja az, hogy a Vízmű területét egy botanikus kertté varázsolják. Az igazgató hozzátette, hogy mindig szépítik az intézmény belső tereit, de az udvarra is nagyobb figyelmet fordítanak, például idén füvesítettek is. 

Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum igazgatója hangsúlyozta, hogy a fenntartható jövő lényegében az intézmény munkatársainak a hivatása. Minden beruházást és oktatási portfóliót igyekeznek úgy alakítani, hogy ez az elsők között szerepeljen. Továbbá az okatási rendszerükben központi elem a környezetvédelem. 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, hogy a fáknak, a faültetésnek lelkiségük van. Fontos üzenet a jövőnek, hogy a diákok a tanárokkal karöltve odafigyelnek a környezetükre, a klímaváltozásra, vigyáznak a természetre. 

Galéria

További programok »

FEL