Fát ültetett a Föld napja alkalmából Szarvas Péter

2021. április 22. 15:28 | Vincze Attila

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere egy vérjuhar facsemetét ültetett el csütörtökön, a Föld napján a Trianon téren.

Szarvas Péter a faültetésen hangsúlyozta, hogy immár 50 esztendeje minden év április 22-e, vagyis a Föld napja arra emlékeztet bennünket, hogy sokat kell tennünk a környezetünkért, azért hogy a bolygó hosszútávon is élhető maradhasson. Az egyik legjobb cselekedet ennek érdekében az, hogyha fákat ültetünk – tette hozzá. 

Csütörtökön Békéscsaba polgármestere egy vérjuhar facsemetét ültetett el a Trianon téren. Az eseményen elhangzott, hogy már korábban elkezdődött a terület szépítése, ebbe a sorba illeszkedett most bele az új fa telepítése. A városvezető elmondta, hogy a békéscsabai önkormányzat évek óta elkötelezett a település fásítását illetően. Kiemelte, hogy sokszor kapnak kritikát azért, ha valahol fakivágás történik a megyeszékhelyen, azonban Szarvas Péter megnyugtatott minden lakót afelől, hogy a város mindig ültet a kivágott fák helyett új növényeket. 

– Az önkormányzat mindig gondoskodik arról, hogy legalább annyi fát ültessünk, amennyit kivágunk egy-egy beruházás kapcsán. Az élet halad, fejlődik a város, néha a fejlődés érdekében kénytelenek vagyunk fákat kivágni, de legalább ennyit ültetünk és gondozunk helyettük, tehát nem csökken a békéscsabai közterületeken lévő fák száma, hanem évről-évre növekszik – húzta alá.

A vérjuhar egy 10-12 méterre megnövő, gyorsan fejlődő fafajta. A tér új ékességét a többi, nemrégiben elültetett fákkal együtt gondozzák majd a szakemberek. 

További programok »

FEL