Foglalkoztatási Paktum a CsabaParkban

2018. március 9. 06:52 | Szendi Rita

Foglalkoztatási fórumot tartottak az munkáltatóknak és szolgáltatóknak a járási foglalkoztatási paktum projekt felelősei a CsabaParkban. A tájékoztató célja az volt, hogy a résztvevők általános áttekintést kapjanak a paktum célkitűzésiről, képzéseiről és egyéb szolgáltatásairól.

Számos munkáltató, intézmény, cég és vállalatvezető vett részt a rendezvényen, akik a saját dolgozóik és partnereik miatt tartották fontosnak a megjelenést.

– Az ipatestület tagjai általában egyéni vállalkozók, de vannak társas vállalkozóink is, és ők foglalkoztatnak munkavállalókat és ez esetleg nekik is hasznos lehet, ha erről a paktum projektről bővebben tájékozódni tudnak – mondta el a Békéscsabai Ipartestület ügyvezetője, Győri-Szabó Erzsébet.

Jelenleg körülbelül 40 álláskereső van a projektben, akik olyan képzéseken vehetnek részt, amelyekre a munkáltatók felől igény érkezett. A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője elmondta: a legfőbb cél az, hogy olyan szakembereket képezzenek, akikből hiány van a békéscsabai járásban.

– A dolgozókat és a munkavállalókat készítjük fel azokra a feladatokra, munkákra, amelyeket igényelnek a munkáltatók. Ezek lehetnek tanácsadások, szolgáltatások, illetve legfontosabb az, hogy munkáltatók igényeire épülő képzéseket biztosítsunk az álláskeresők számára – fejtette ki a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője, Pántya Imre.

A fórumon többek között szó esett arról is, hogy melyek a munkáltatók kötelezettségei és feladatai.

– A paktumon keresztül megjelenik az igény a munkáltatók részéről vagy az ügyfelek részéről a bevonásra. A munkakezdésben pedig az első lépés a 30/2000 GM. rendelet alapján van egy formája a munkaerőigény bejelentés – fogalmazott a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Műszaki, Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője, Sódar Attila.

A tájékoztató fórumon többek között arról is szó esett, hogy eddig milyen feladatokat hajtott végre a paktumiroda. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta: eddig 62 munkáltatóval sikerült kapcsolatot kialakítaniuk, melyből 41 cég már igénybe is vette az iroda szolgáltatásait.

 

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
2024. március 2. 16:11
FEL