Több forrásra pályázhatnak jövőre a civil szervezetek Békésben is

2023. szeptember 20. 20:07 | Vincze Attila

Országos tájékoztató rendezvényt tartottak a civil szervezetek számára szerdán a Békés Vármegyei Kormányhivatalban. Az eseményen szó esett a civil pályázati lehetőségekről, valamint átadták az év Békés vármegyei adományozója és közössége díjakat is.

A rendezvényen megjelenteket a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte. Dr. Bódi Beáta elmondta, hogy a vármegyében sokszínű civil élet zajlik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy több mint kétezer civil szervezetet tartanak nyilván, melyek jelentős része aktívan működik. Emlékeztetett, hogy a vármegyei civil szervezetek az elmúlt esztendőben eredményesen szerepeltek a Nemzeti Együttműködési Alap keretében biztosított források elnyerérésére kiírt pályázatokon. 

Az Egyensúly AE Egyesület civil központja több száz civil szervezettel van kapcsolatban a vármegyéből. Schriffertné Lócskai Henriett elnök kiemelte, hogy amit tudnak megtesznek azért, hogy minden lehetőséget felkutassanak a számukra, de más módokon is segítik a szervezetek munkáját. 

– Igyekszünk a pályázati lehetőségek mellett olyan egyéb tanácsadásokkal is segíteni, amelyek megkönnyítik a civil szervezetek napi munkáját, mint például egy könyvelőt keresni vagy jogi segítséget nyújtani, próbálunk ezáltal minden kérdésükre választ adni – részletezte.

Az eseményen tájékoztatót tartott a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának főosztályvezetője. Dr. Kecskés Péter amellett, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap 2023. évi összevont, egyszerűsített és normatív pályázatainak, valamint a Magyar Falu Program Civil Alap és a Városi Civil Alap tavalyi pályázatainak tapasztalatairól beszélt, a 2024. évi változásokról is szólt. 

– A jövő évi pályázati lehetőségek jelentősen nőnek, hiszen több mint 25 százalékkal emelkedik a Nemzeti Együttműködési Alap rendelkezésre álló keretösszege. Emellett van egy nagyon népszerű támogatási forma, az egyszerűsített támogatás, amely 350 ezer forintról 400 ezer forintra nő, illetőleg adminisztratív csökkentésekről is be tudunk számolni – jegyezte meg. 

A rendezvényen dr. Bódi Beáta dr. Takács Árpád főispán nevében munkájuk elismeréseként oklevelet adott át Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetőjének, Herczegné Számel Annamáriának, valamint az Egyensúly AE Egyesület számára. Az eseményen Kecskés Péter kiosztotta a Békés vármegye adományozója, valamint a Békés vármegye közössége díjakat, előbbit a Solargroup Energy Cégcsoport képviselői vehették át, míg utóbbit a Körös Motoros Karitatív Egyesület kapta meg. 

 

Galéria

További programok »

FEL