Bemutatkoztak a Békés vármegyei NEA tanácsi és kollégiumi jelöltek

2024. február 29. 17:40 | Vincze Attila

Hivatalosan is bemutatták a Nemzeti Együttműködési Alap Békés vármegyei tanácsi és kollégiumi jelöltjeit csütörtökön a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban. A jelöltek megválasztásuk esetén szaktudásukkal nagymértékben segíthetik a civil szervezetek pályázati lehetőségeit.

Az eseményen előbb a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője átadta a “Civil életképek Békés vármegyében 2023.” című fotópályázat első helyezettjének járó nyereményét, melyet a Gerlai Wenckheim Társaság Egyesület nevében Bíró József vett át. Herczegné Számel Annamária emellett kiosztotta az Év Civil Könyvelője díjat is, melyet ezúttal Puskás Anikó kapott meg.

Csütörtökön hivatalosan is bemutatkoztak a Nemzeti Együttműködési Alap Békés vármegyei tanácsi és kollégiumi jelöltjei. Előbbi posztra Szrenka Pálnét, utóbbiakra pedig Kiss Józsefet és Szatmári Júliát jelölték a civil szervezetek.

– Óriási felelősség nehezedik a vállunkra, ugyanakkor évtizedek óta segítjük a civil társadalmat. Én és a munkatársaim a kollégiumi társakkal önkéntesen, minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül tesszük a dolgunkat azért, hogy a nem éppen könnyű gazdasági helyzetben is a civil szervezetek működni tudjanak, és a társadalomban vállalt szerepüket meg tudják valósítani – fogalmazott a behir.hu-nak Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke.

Herczegné Számel Annamária hangsúlyozta, hogy három olyan szakembert sikerült jelölni, akiknek nagy tapasztalatuk van a pályázatok terén, így megválasztásuk esetén sikeresen támogathatják a civil szervezeteket. 

– Nagyon aktívak voltak a civil szervezeteink, hiszen az összes civil központ közül az egész országból mi voltunk a másodikak. 388 regisztráltunk van, akiket várunk szeretettel amennyiben el tudnak hozzánk jönni, tegyék meg abban az időpontban, amikor jelezték, illetve ha a levélszavazatot választották, akkor március hatodikáig adják fel mindenképpen a levelet – emelte ki a szakmai vezető.

A rendezvényen szó esett a X. Civil Véradásról is, melyet múlt héten rendeztek meg öt napon át a vármegye 17 helyszínén. Mint elhangzott, a kezdeményezés minden korábbi statisztikát túlszárnyalt, hiszen összesen 45 településről érkeztek résztvevők, 39-en pedig először adtak vért.

 

Galéria

További programok »

FEL