Figyelemfelhívó országos verseny az iskolai bántalmazás ellen

2023. június 1. 17:45 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal hirdette meg országos pedagógiai versenyét a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola. A „Tegyünk együtt az iskolai bántalmazás ellen” című felhívás díjátadóját csütörtökön délelőtt tartották meg az intézményben.

A versenyre több, mint 70 pályaművet küldtek be az ország számos részéről – ismertette a szervező iskola igazgatója. Lestyánné Hricsovinyi Julianna elmondta: a középiskolai diákok számára meghirdetett versenyre az iskolai bántalmazás témakörében a fiatalok zenét, verset, mesét, fotósorozatot, továbbá társasjátékot is készítettek, melyeken keresztül közvetítették értékes üzeneteiket.

– Erről a témáról beszélnünk kell, hiszen mindennapjaink része. A legnagyobb baj a területtel az, hogy nagyon sok iskolai bántalmazás rejtve marad és pont ezért is volt az első pedagógiai versenyünk témája, hogy kezdjünk el róla beszélni. Attól, hogy nem beszélünk róla, a probléma még létezik. Hogyha sok helyről hallják az érintettek, akkor tudnak segítséget kérni – mondta az igazgató.

A megmérettetést első helyen zárta Komjáti Sándor 11. osztályos diák, aki Ceglédről kūldte be pályaművét. Pályázatában egy zenés verset írt a verbális és fizikális bántalmazásról.

– Én is bántalmaztam, engem is bántalmaztak és ki kell állni mindenkiért, nem szabad csendes szemtanúja lenni az eseményeknek, mert az is rossz. Segíteni kell, ahol lehet. A zenét azért választottam, mert azzal könnyen lehet hatni másokra – hangsúlyozta a diák.

A díjátadón elhangzott, hogy az idei évben útjára indított kezdeményezést hagyományteremtő szándékkal hirdették meg, így a jövőben több különböző tematikában kiírják majd a pályázatot.

 

Galéria

 

Díjazottak:

 

I. helyezett: Komjáti Sándor – Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Technikum

II. helyezett: Tóth Amira, Barcsi Bea, Orsós Vanda: Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium

III. helyezett: Szabadytók: KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium

 

Különdíjasok:


1.    Matuz Melani: Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

2.    Túri Kira: Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

3.    Angyalok Irodája: Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola

4.    Horváth Emma: Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola

5.    Majori Őrangyalok: HMSZ Máricus 15. Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

6.    Agymanók: Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola

7.    Borók Olivér: Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium

 

 

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL