Fidesz: Megkezdődhet a tanuszoda felújítása

2018. november 16. 15:55 | Szendi Rita

Tovább fejlődhetnek az oktatási intézmények Békéscsabán – hangsúlyozta Paláncz György a Fidesz-KDNP közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján, pénteken. Az önkormányzati képviselő többek között kiemelte a Szigligeti utcai óvoda tanuszodájának felújítását, valamint az Erzsébethelyi Általános Iskola energetikai beruházását.

 

 

Időarányosan teljesültek a bevételek, ez legfőképpen az iparűzési adóknak köszönhető – emelte ki a frakció vezetője. Dr. Ferenczi Attila továbbá azt is elmondta, hogy ez a cégek egyre eredményesebb működésének köszönhető. A tanácsnok méltatta Bogár Éva, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetőjének eddigi munkáját, és gratulált ahhoz, hogy újabb öt évre őt bízta meg közgyűlés az intézmény vezetésével.

A Fidesz képviselői fontos döntésnek nevezték azt, hogy elkezdődhet a Szigligeti utcai óvoda tanuszodájának felújítása.

– A közgyűlés kivitelezőt hirdetett a közbeszerzési eljárásban, így kezdődhet a munka. A tervek szerint a jövő tanévtől kezdve már igénybe is vehetik a gyerekek az uszodát – fogalmazott Paláncz György.  Az önkormányzati képviselő továbbá hozzátette: a felújításban jelentős szerepet vállalt a megyeszékhely önkormányzata mellett a Magyar Úszószövetség is; ebben Kutyej Pálnak tartoznak köszönettel a közreműködéséért.

Megkezdődhet továbbá az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa Utcai telephelyének energetikai felújítása – jelentették be a képviselők. Az intézmény épületének külső homlokzata utólagos hőszigetelést is kap majd a fűtés korszerűsítése és az új nyílászárók mellett. Az energetikai korszerűsítésen túl az akadálymentesítésre is sor kerül,   megoldhatóvá válik  a mozgáskorlátozottak tanulók intézménybe való bejutása, illetve a mosdókat is akadálymentesítik.

Paláncz György hozzátette: nagyon fontos, hogy minél több oktatási intézményben előteremtsék azokat a feltételeket, amelyek segítenek a mozgáskorlátozottak mindennapjain.

 

További programok »

FEL