Fidesz: Stabil volt Békéscsaba tavalyi költségvetése

2019. április 19. 13:13 | Szendi Rita

Stabil volt a város költségvetése 2018-ban – jelentette ki az április közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján a FIDESZ-KDNP frakció. Képviselőik többek között a zárszámadást emelték ki, valamint az oktatási beszámolókat értékelték.

 

 

A közgyűlést értékelő sajtótájékoztatót Dr. Ferenczi Attila kezdte, aki elmondta, hogy még a napirendek előtt döntött a testület arról, hogy Békéscsaba városa ezer eurót ajánl fel a nemrégiben leégett, párizsi Notre-Dame rekonstrukciójához, ezzel kifejezve ki együttérzésüket a francia állam felé.

Dr. Kerekes Attila szerint a város tavalyi költségvetése, stabil volt, ez pedig azt mutatja, hogy az önkormányzat megfelelően tervezett bevételeivel.

– Most nyugodtan mondhatom, hogy jól döntöttünk 2018-ban, mikor megszavaztuk a költségvetést, mert az stabil volt és a zárszámadásnál ez vissza is tükröződött, hiszen azok a bevételi elvárások, amelyeket beterveztünk, szinte százszázalékosan teljesültek – fejtette ki Dr. Kerekes Attila. Hozzátette: az előző években az intézményeknek alacsonyabb költségvetésből kellett gazdálkodniuk, így ebben az évben 180 millió forintot osztanak szét közöttük.

A közgyűlést értékelő sajtótájékoztatón az oktatással kapcsolatos döntésekről is tájékoztattak a képviselők.

– A közgyűlés tárgyalta a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagiskoljának átszervezését: ez jogszabályi kötelezettsége is a testületnek, abban az esetben, ha átszervezésre kerül sor. Az intézmény terve és célja,  amelyet a közgyűlés pozitív döntése értelmében be is tudnak majd vezetni a következő időszakban, az a pályaorientációs évfolyam indítása – fogalmazott az önkormányzati képviselő, Paláncz György.

A diákok sokszor olyan pályát választanak, amelyről nem is tudják, hogy az mit takar, ezzel a lehetőséggel azonban bepillantást nyerhetnek egy-egy szakma valódi tevékenységébe – fejtette ki az önkormányzati képviselő.

További programok »

Itthon

Gasztro ide üss! – folytatódik a BMC gasztropályázata

A Békéscsabai Médiacentrum gasztronómiai pályázatot hirdetett VAN SÜTNIVALÓNK címmel. A feladat egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón is meg kell örökíteni. A nyertesek értékes ajándékcsomagot kapnak. A kezdeményezéshez több Békés megyei vállalkozás is csatlakozott.
16:24
FEL