Fiatalok, akik már most tudják, hogyan bánjanak a csecsemőkkel

A Magyar Vöröskereszt immár 23. alkalommal rendezte meg az Országos Csecsemőgondozási versenyt. Minden évben más város ad otthont a rendezvénynek, ebben az évben Békéscsabára esett a választás.

Az általános és középiskolás tanulóknak szóló versenyt a Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumban tartották meg. A diákoknak 15 állomáson keresztül kellett megmutatniuk szakmai és gyakorlati tudásukat. Idén több, mint 29 csapat jutott tovább a megyei döntőkről az országos megmérettetésre. A közel 90 diák 15 megyéből érkezett Békéscsabára.

A fiatalok életszerű, kreatív feladatokkal találkozhattak, köztük volt olyan is, amelyben részletesen kellett elmondaniuk a megoldást. A szakmai zsűri védőnőkből állt, akik egy pontozási táblázat alapján hirdetnek győztest.

Békéscsabára érkezett a Magyar Vöröskereszt főigazgatója is, aki elmondta, hogy a versenyekkel a szakmát is szeretnék népszerűsíteni a diákok körében.

– Az életre való felkészítés és az egészségnevelés a célunk a hasonló jellegű versenyekre való felkészítéssel. Minél fiatalabb korban elkezdik megtanulni ezeket az ismereteket a gyerekek, annál alaposabban tudnak majd reagálni a majdani szülői feladatokra. Nem titkolt célunk az is, hogy ezzel népszerűsítsük a szakmát – fogalmazott a főigazgató, Kardos István.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,