Fészekrakó program: eredeti otthonába térhet vissza Karcsi és Klára

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető Takács Árpád kormánymegbízott döntése értelmében eredeti „otthonába”, Békéscsabán a Bartók Béla 20. szám előtti ingatlanon lévő villanyoszlopra épített fészkébe térhet vissza a tavasz beköszöntével a gólyapár: Karcsi és Klára. A hétfőn kiadott természetvédelmi kötelezésnek megfelelően a Nemzeti Közművek Áramszolgáltató Zrt. munkatársai az áthelyezett gólyafészket rekordgyorsasággal, már kedden délelőtt az eredeti oszlopon az eredeti állapotába állították vissza – értesült hírportálunk.

A Békéscsaba, Bartók Béla 20. szám alatti ingatlan előtt található villanyoszlopon lévő gólyafészek áthelyezésének engedélyezését az említett ingatlan tulajdonosa – a telken esedékes építkezésre hivatkozással – kérelmezte.

 

Megnyugtatóan rendeződik a gólyafészek ügye

A gólyafészek áttelepítését – költési időszakon kívül – a szükséges engedélyek birtokában a Nemzeti Közművek Áramszolgáltató Zrt. munkatársai végezték el.

A kötelezés értelmében a közműszolgáltató szakemberei kedden délelőtt eltávolították a gólyafészek helyére kihelyezett beszállásgátlókat, helyreállították a fészek megtartására alkalmas magasított fészektartó állványt, az eredeti fészek visszahelyezésével – tudta meg a behir.hu.

Így a kormánymegbízott döntésének köszönhetően mindenki számára megnyugtatóan rendeződik a közbeszédet és a közösségi médiát is napok óta tematizáló gólyafészek ügye.

 

Megosztás:

Címke: , , ,