Fenyőfákat ültettek a Föld Napja alkalmából

2019. április 20. 13:11 | Szendi Rita

Az LMP Békés Megyei Szervezete a Föld Napjához közeledve idén is fenyőfákat ültetett a békéscsabai irodájuk mögötti zöld területen.

 

 

Az elmúlt évek hagyományait folytatják – mondta el Takács Péter. Az LMP helyi önkormányzati képviselője kiemelte: ezzel az a céljuk, hogy jó példát mutassanak a lakosságnak és felhívásukra minél többen ültessenek fát a Föld Napján. Mint mondta: ez már a negyedik év, hogy fenyőfákat ültetnek, így idén már nyolc facsemete áll a zöld területen.

A Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője hozzátette: 1970 óta emlékeznek meg az április 22-i Föld Napjáról, ami igazán az 1990-es években vált világméretű mozgalommá, megjegyezve: legutóbb már 172 országban emlékeztek meg a Föld Napjáról. Takács Péter kiemelte: erre az alkalomra egy felhívással fordultak Békés megyei lakóihoz, valamint egy játékkal is készültek. Arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, ültessen egy fát április 22-én - emelete ki Takács Péter.

További programok »

Itthon

Új kenyér ünnepe a Kistérségi Szociális Központban

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban is ünnepséget rendeztek augusztus 20-a alkalmából. A vendégeket az intézmény igazgatója, valamint Békéscsaba polgármestere is köszöntötte csütörtökön, a kenyérszentelést követően pedig egy hagyományőrző népi zenés műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.
2019. augusztus 22. 17:42
FEL