Középpontban a környezettudatosság

2019. május 21. 18:14 | Szabó Rita

A PET-mentes önkormányzatról szóló előterjesztést és a fenntartható fejlődés programot emelte ki Takács Péter, a Lehet Más a Politika (LMP) önkormányzati képviselője a békéscsabai közgyűlés májusi ülését értékelő sajtótájékoztatóján. A politikus a veszélyes hulladékok elszállításáról is beszélt.

 

 

A fenntartható fejlődés helyi programja többek közt a városi intézmények energetikai korszerűsítésével, az emberiség egészségével és a környezettudatossággal foglalkozik – emelte ki az LMP külső bizottsági tagja a program ismertetése során.

– A foglalkoztatást és a zöldfelületek fenntarthatóságának bővítését is érintjük. Évek óta próbáljuk megvalósítani a város külterületén lévő dűlőutak melletti fasorok telepítését az önkormányzat tulajdonában lévő mezsgyékre – hangsúlyozta Majernik László, az LMP külső bizottsági tagja. Ez a kezdeményezés eddig nem kapott többséget, ám Majernik László bízik abban, hogy ez változik később.

Az Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a PET-mentes önkormányzatról szóló előterjesztést emelte ki.

– Békéscsaba érdekelt a vezetékes vízfogyasztás előmozdításában, továbbá született egy határozat arról, hogy az önkormányzat kompetenciájába tartozó területeken öt éven belül megtörténjen a PET-mentesítés, továbbá lakossági kezdeményezésre az önkormányzat létesítsen ivókutat a lakóterülethez kötődően – számolt be Takács Péter.

Az önkormányzati képviselő szorgalmazza azt is, hogy az önkormányzat a lomtalanítással biztosítsa a veszély hulladékok elszállításának lehetőségét a lakosság számára.

További programok »

FEL