LMP: A vagyoni bevételek idén sem teljesülnek

2018. szeptember 25. 17:31 | Szabó Rita

A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettesinek kinevezésével kapcsolatos aggályairól is beszélt a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. Takács Péter ezen kívül beszámolt a 2018. évi költségvetés első féléves számairól is.

 

 

A Lehet Más a Politika képviselője felidézte: komoly vitát váltott ki a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyetteseinek kinevezése az őszi időszak első közgyűlésén. A státuszt ugyanis eddig egy fő látta el.

– Úgy gondolom, hogy ezt a feladatot továbbra is el tudja látni egy fő. Két helyettes kinevezését nem tartottam indokoltnak és úgy vélem, hogy a két pályázat lehetett volna mind terjedelmi, mind tartalmi szempontból bővebb és pontosabb – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

 

 

Takács Péter a féléves költségvetési adatokról is beszélt. Azt mondta: mióta képviselő, még soha nem volt ilyen magas a bevétel, de ennek nagy része uniós és nemzeti fejlesztési forrás.

– Békéscsaba ez évi költségvetése meghaladja a 48 milliárd forintot. Ez a rendkívül magas összeg annak tudható be, hogy a különböző fejlesztésekre sorban érkeznek az utalások a város számlájára. A Modern Városok Programjának fedezetösszegeit, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program összegeit is jóváírták már, ugyanakkor meg kell állapítani azt is, hogy az intézményeink is időarányosan teljesítenek, amely szintén pozitív a költségvetés szempontjából – emelte ki Takács Péter.

Az LMP-s képviselő hozzátette: a vagyoni típusú bevételek, ahogyan tavaly sem, úgy idén sem teljesülnek olyan mértékben, ahogyan azt a városvezetés szeretné.

Közgyűlés

Szarvas Péter: Indul a háziorvosokat támogató rendszer

Megszületett a döntés arról a támogatási rendszerről, amely a csabai háziorvosokat segíti majd. A polgármester arról is beszámolt, hogy a koronavírus-járvány miatt további átalakításokra lehet szükség a költségvetésben, de a gazdasági következményeket még most sem lehet pontosan kiszámítani.
2020. május 26. 18:17
FEL