Felújították a pszichiátriai betegek alapellátását szolgáló épületet

2018. szeptember 7. 17:32 | Kovács Andrea

Hetvennégy millió forintból újult meg a pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek közösségi alapellátását biztosító épület Békéscsabán, a Bankó András utcában.

 

 

Európai uniós forrásból újították fel az egykor óvodaként, majd idősek klubjaként működő épületet – emelte ki köszöntőjében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Mint kifejtette: a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrális fejlesztése tárgykörben, az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból  százhetvennégy millió forinthoz jutott. Ez három idősek klubja átalakítását, felújítását jelenti, amelyek közül egy a Bankó András utcai épület.

A száznegyven nap alatt megvalósult beruházás a 200 négyzetméteres épületrész teljes átalakítását jelentette.  Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője a kivitelezés részleteiről elmondta: az épületben új helyiségeket alakítottak ki, foglalkoztató termeket, akadálymentes mosdót és rámpát építettek ki. Az ingatlan új hőszigetelést-,  nyílászárókat és padlóburkolatot kapott, a homlokzata is megújult.

A belső átalakításnak köszönhetően az ellátás is sokkal korszerűbb körülmények között zajlik ezt követően – emelte ki Schriffertné Lócskai Henrietta. Az Egyensúly AE Egyesület elnöke kifejtette: száz- száztíz pszichiátriai- és szenvedélybeteget fogadnak az épületben, akiket csoportterápiába vonnak be, szociális-, mentális tanácsadást biztosítanak számukra, illetve olyan interjú szobájuk is van, ahol egyéni beszélgetéseket tudnak folytatni velük. Az Egyensúly AE Egyesület elnöke azt is elmondta: a felújított épületben az alapellátáson kívül egy úgynevezett CSAKK központot is létrehoznak, ahol családoknak szerveznek majd különböző csoportfoglalkozásokat.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL