Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a békéscsabai tanulók

Harminckilenc gyermek balatoni nyaralását fedezte az az összeg, amelyet a békéscsabai, városi jótékonysági bál alkalmával gyűjtöttek össze januárban. Az általános iskolás diákok tíz napot tölthettek el júliusban a város egyik üdülőjében, Balatonszárszón, ahonnan élményekkel gazdagodva tértek haza.

 

 

Versbe is foglalták az élményeiket a balatonszárszói táborozás résztvevői. Azt mondták: szívesen maradtak volna még néhány napot a táborban.

Zagritné Zahorán Klára már második alkalommal vezette a balatonszárszói tábort. Elárulta, hogy ebben az évben is külön tematikával készült a táborozó gyerekeknek, a programok a középkor témája köré összpontosultak.

– Igyekeztünk nagyon változatos programokat szervezni a gyerekeknek a várlátogatástól a múzeumok felfedezéséig, köztük balatoni fürdőzéssel, színházlátogatással, kézművesfoglalkozásokkal. Azt gondolom, hogy nagyon változatos, sokrétű programot tudtunk kínálni – fogalmazott a tábor vezetője, Zagritné Zahorán Klára.

 

Fotó: Baukó Petra

 

 

A város polgármestere elismerését és köszönetét fejezte ki a támogatók felé. Szarvas Péter elmondta: bízik abban, hogy a gyermekek egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a tíznapos tábor alatt.

– Ott voltam az induláskor, mikor nagyon izgatottak voltak a gyerekek és a szülők is, de amikor hazaértek tíz nap múlva, akkor csupa jókedvű gyermek érkezett meg Békéscsabára. Nagyon szépen köszönöm a támogatóknak, akik nem csak jegyet vettek a jótékonysági bálra, hanem komoly összegű adományokkal segítették, hogy egy busznyi gyermek tíz napot töltsön a Balatonnál idén nyáron – fejtette ki a polgármester.

Az élménybeszámolók után a diákok a táborban elkészített ajándékokkal köszönték meg a nyaralást.

Megosztás:

Címke: , , , ,