Ismét jótékonykodtak a csabai bálozók - galériával

2020. január 19. 12:26 | D. Nagy Bence

A Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában a békéscsabai önkormányzat által életre hívott jótékonysági bált tartottak szombat este. A rendezvény idei bevétele a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesülethez került.

Az est elején a Vox Violin duó hegedűjátéka fogadta a vendégeket, majd a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása következett. A bált Szarvas Péter polgármester nyitotta meg, aki Anatole France, francia író sorai köré fűzte fel mondandóját. „Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik” – hangzott el, amelyet a bál mottójaként idézett fel a polgármester. Szarvas Péter ezután köszönetet mondott mindenkinek, aki válaszolt az önkormányzat felhívására, és támogatta a hátrányos körülmények között működő állatvédő egyesület munkáját.

Az ünnepi köszöntő után Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész műsorát láthatták a megjelentek. A művésznő, saját elmondása szerint, rendhagyó műsorral készült: a klasszikus komolyzenei betétek helyett musicalek és ismert könnyűzenei slágerek hangzottak el, amelyekbe a közönség is becsatlakozhatott. A sztárvendég műsorát követően a Mediterrán zenekar foglalta el a színpadot, és szórakoztatta a jelenlevőket.

Az est során a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület köszönőlevelét is felolvasták. A szervezet, amely 2000-ben kezdte meg működését, 2007 óta üzemeltet egy 160 férőhelyes kutyamenhelyet, illetve gyepmesteri telepet. A menhely jelentős túlterheltséggel működik, jelenleg több mint 240 kutyát és 30 macskát gondoz az egyesület hét munkatársa. A támogatás azért is szükséges, mert a telepen nem végeznek altatásokat, leszámítva azokat az eseteket, amikor azt az állatok egészségi állapota indokolja. Rendszeresen érkeznek sérült vagy beteg négylábúak, akik műtétre, illetve gyógykezelésre szorulnak, mindemellett az oltások beadása is szükséges.

Az egyesület képviselői elmondták, hogy nagy örömmel fogadták a jótékony felajánlást, amit elsősorban a kutyák környezetének javítására szeretnének fordítani, valamint az állatorvosi költségek egy részének fedezésére.

 

Fotók: Such Tamás

 

Galéria

 

További programok »

FEL