Több mint kétmillió forinthoz jutott az állatmenhely

2020. február 19. 17:23 | D. Nagy Bence

Január 18-án, a Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában jótékonysági bált rendezett a békéscsabai önkormányzat. A bál kedvezményezettje a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület volt, akiknek szerdán Szarvas Péter adta át a befolyt támogatói összeget.

250-nél is több négylábú tartózkodik jelenleg a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület Kétegyházi úti telephelyén. A jelentős túlterheltséggel üzemelő telepen nem végeznek altatásokat, leszámítva azokat az eseteket, amikor azt az állatok egészségi állapota indokolja. További költségeket jelent az esetleges gyógykezelés, valamint a szükséges oltások beadása. A jótékonysági bálon befolyt 2 millió 50 ezer forintnyi támogatást Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester adta át az egyesületet képviselő Kiszely Zoltánnénak.

– Minden forintnak örülünk és nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak a folyamatos támogatásért, valamint azoknak, akik révén most ekkora összeggel gazdagodhatott a menhely – mondta el Kiszely Zoltánné.

Hozzátette, hogy a telephelyen szükségessé vált az elektromos vezetékek cseréje, valamint a fűthető helyiségekben található hősugárzók lecserélése elektromos fűtőtestekre. Elengedhetetlen továbbá egy mobilkonténer beszerzése is, az állatorvosi vizsgálatokhoz szükséges szállítóboxok tárolása ugyanis jelenleg nem megoldott. Kiszely Zoltánné kiemelte, hogy kennelbővítést is terveznek, mert az elmúlt hetek során jelentősen nőtt a beérkező kutyák száma: január 30-án tizenhat, február 14-én kilenc, 17-én pedig újabb kilenc négylábú került a menhelyre.

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület munkatársai évek óta, sokszor erőn felül tesznek eleget azoknak a jogszabályi kötelezettségeknek, amelyek a gyepmesteri telepeket érintik.

– Az itt dolgozó személyzet régóta stabil, jó gondozói és őrzői a négylábúaknak, a műszaki feltételek azonban nem megfelelőek. Ezért a város – az évi 10 millió forint körüli állandó támogatás mellett – az idén az egyesületet választotta a jótékonysági bál kedvezményezettjének – emelte ki a polgármester.

 

FEL