Fábián Lászlóval sportoltak a Kazinczy iskola diákjai

2019. március 5. 16:08 | Szabó Rita

A “Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű programsorozat keretében Fábián László olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó látogatott a Kazinczy Ferenc Általános Iskolába. Az esemény célja, hogy sikeres élsportolók népszerűsítsék a mozgást a fiatalok körében.

A vívás alaplépéseivel ismerkedtek meg a gyerekek Fábián László korábbi kiváló öttusázó segítségével. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló a HISZEK Benned Sport Program részeként érkezett Békéscsabára, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a sportolás fontosságára.

Az általános iskola már a kezdetek óta egyik állomása a sportprogramnak. Az intézmény vezetője elmondta, hogy a gyerekek mindig lelkesen fogadják a meghívottakat, ugyanis az iskolában kiemelt tantárgy a testnevelés, a diákok pedig számos sportfoglalkozás közül választhatnak.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

– Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek. Óriási motiváció a gyerekek számára, hogy élőben láthatják azokat az embereket, akik nagyon messzire jutottak a sportban. Fontos, hogy a diákok lássanak olyan ikonokat, akik magasra jutottak - mondta el Laczkó Irén intézményvezető.

Az olimpiai, világ- és Európa- bajnok öttusázó kiemelte: örül az ilyen felkéréseknek és boldogan tesz eleget a meghívásoknak, hisz kötelezettségének érzi a gyerekek mozgásra buzdítását.

– A mi feladatunk és elkötelezettségünket, hogy a sport iránti szeretetünket megpróbáljuk tovább adni. A sport nem feltétlenül azt kell adja a gyereknek, hogy valaki élsportoló, olimpikon legyen. A sport jellembeli tartást, kitartást, elkötelezettséget és elszántságot ad a gyerekeknek, ami az egész életükben elkísérheti őket - fogalmazott Fábián László.

 

További programok »

FEL