Ezen a hétvégén sem unatkozunk majd Békés megyében!

2022. szeptember 8. 17:14 | behir.hu

Számos színes program várja a Békés megyeieket szeptember 9-e és 11-e között, mutatjuk, hogy melyik rendezvényre érdemes kilátogatni!

Bár a nyárnak vége, a programszervezők nem hagynak bennünket parlagon, hiszen rengeteg rendezvény közül válogathatunk a hétvégén. A következőkben időrendi sorrendben vesszük végig a környék programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

 

Egész hétvégén

Izgalmas, kihívásokkal teli hajótúrát szervez három turnusban a Vésztői Aktív Közösség Egyesület és Vésztő Város Önkormányzata. A háromnapos túrát Vésztőn kezdhetik meg az érdeklődők és azon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni.

Szeptember 9-e és 11-e között ismét Szilvanapokat tartanak Szarvason. A három napos rendezvény egyszerre több helyszínen zajlik, és minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Látványos makettek várják a modellezés szerelmeseit a Csabagyöngye Kulturális Központban Békéscsabán, ahol immár 28. alkalommal szervezik meg a Körös Makett Kupát.

 

Szeptember 9. – péntek

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Aradi Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara szeptember 9-én rendezi meg a Békés Megyei Építőipari Kiállítást és Ingatlanbörze szakmai napját a CsabaParkban. A rendezvény 10 óra 30 perctől kezdődik és a nap folyamán főként szakmai előadásokat hallhat a plénum.

A bulizni vágyóké a péntek este: szeptember 9-én ismét Pajta Party várják az érdeklődőket a Csabai Rendezvénypajtában, ahol purple disco, pop- és retro slágerekkel várják a táncolni vágyókat.

Aki inkább koncerten ropná, annak inkább a Csabagyöngye Kulturális Központban a helye, ahol a The Biebers zenekar lép fel a stégszínpadon 20 óra 30 perctől.

 

Szeptember 10. – szombat

Megmutatná, milyen jól süt? Dévaványán megteheti, ahol bográcsos, grill és BBQ fesztivált tartanak. A program részét képezi a főzőverseny, amelyre baráti és munkahelyi kollektívák jelentkezését várják.

Körösladányban szintén a gasztronómia kerül előtérbe, ugyanakkor itt a népi ételeken lesz a hangsúly. A 24. alkalommal megrendezett programra 8 óra 30 perctől várják az érdeklődőket.

A lovaglás szerelmeseit a Viharsarki Vágtára invitálják a sarkadiak. 9 órától felvonulnak a lovasok huszárok vezetésével, majd 10 órától indulnak a futamok.

A Kincskereső Kastélytúrák 2. állomása a Dobozi Kastélyparkba vezet. A Körösök Völgye Natúrparkból induló kerékpár-túrához izgalmas programok is kapcsolódnak.

Falunapot rendeznek Muronyban, ahol már 9 órától különböző versenyekkel, kiállításokkal, színpadi produkciókkal és több kisérőprogrammal is várják a a kikapcsolódásra vágyókat.

Lecsófőző versenyt rendeznek Mezőmegyeren, ahol a résztvevőket színpadi műsorok is szórakoztatják.

A Békéscsabai Jókai Szinház a Vöröskereszttel és a Békéscsabai Területi Vérellátóval együttműködve véradást szervez a Drakula-fantázia premierjéhez kapcsolódóan. Az eseményre a színház előcsarnokában kerül sor, a donoroknak a színház ajándékkal is kedveskedik. A véradás házigazdái Puskás Dániel és Király M. Alexandra, a Békéscsabai Jókai Színház fiatal színművészei lesznek.

Családi nappal folytatódik Békéscsabán a Békés Megyei Építőipari Kiállítás és ingatlanbörze. Az érdeklődőket lufibohóc, sorversenyek, óriástrambulin, arcfestés, ugrálóvárak és kézműves foglalkozások várják.

Sportágválasztó napot tartanak Mezőberényben, ahol színpadi produkciók mellett a helyi sportegyesületek bemutató edzései és Hevei Imre műsora szórakoztatja a közönséget.

Szeptember 10-én 16 órakor az Aradi Fotóklub tagjainak alkotásaiból nyílik kiállítás a Lencsési Közösségi Házban, Békéscsabán. A tárlat október 1-éig tekinthető meg, hétköznapokon 8 és 18 óra között.

Gálával egybekötött nyilvános évadnyitó társulati ülését tartja szombaton délután a Békéscsabai Jókai Színház. A rendezvényen betekintést nyújtanak a 2022-2023-as évad produkcióiba, meglepetés vendégekkel és színházi finomságokkal is várják a nézőket a teátrum előtti téren.

Erzsébet királyné halálának 124. évfordulóján látványos programokkal egészíti ki Sisi-kiállítását az Almásy-kastély Gyulán. A szeptember 10-én, kivételesen éjfélig látogatható tárlat a kevéssé ismert tényekkel ismerteti meg a látogatókat, a szombat esti esemény pedig inkább a legendák uralkodónőjéről szól.

Az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület gálaműsorára várják az érdeklődőket Eleken, a Városi Sportcsarnokba, 19 órától.

A ’80-as évek zenei világát kedvelőket invitálják a békéscsabai Csabagyöngye Stéghez szombaton, 19 órától, ahol az este folyamán három Post-Punk zenekar is játszik.

 

Szeptember 11. – vasárnap

Vasárnap egy eseménydús családi napra várják az érdeklődőket Nagyszénásra, ahol lesz több gasztronómia- és sportverseny és színpadi produkciók is szórakoztatják a közönséget.

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület nyílt napot rendez a Lencsési úti kutyakiképző iskolájában. A program délelőtt a városháza elől induló és a Dózsa György úton végighaladó közös kutyasétáltatással veszi kezdetét, ezt követően a kutyasiskolában többféle bemutatóval, kutyaszépségversennyel és csoportos foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket.

Családi és jótékonysági délelőttöt hirdetnek a mozgás és az esélyegyenlőség jegyében a Pepita Adományközpontban, Békésen. A futás mellett játszóház, népi játékok, kézműves foglalkozások és bábszínház is színesíti a programot.

A Békéstáji Művészeti Társaság tagjainak alkotásaiból nyílik kiállítás a Békéscsabai Evangélikus Kistemplom tornyában. A tárlat megnyitóját a presbiteri teremben tartják szeptember 11-én, 11 óra 15 perckor.

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

FEL