Extrém körülmények között küzd meg a legjobbakkal a csabai tűzoltó

A világ egyik legextrémebb Ironman versenyén vesz részt jövő nyáron egy békéscsabai tűzoltó. Pepó János több, mint 4000 versenyző közül jutott be a legjobb 230 közé.

A hivatásából fakadóan többször indult el a katasztrófavédelem által rendezett versenyeken. Pepó János 40 éves korában teljesítette első triatlonját, az Ironmant, amely 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelentett. A békéscsabai tűzoltó ezt azóta már nyolcszor teljesítette. Az újabb és újabb kihívások után talált rá az Extreme World sorozatra. Ezek közül hét versenyt rendeznek meg Európában és kettőt Amerikában. Ennek a sorozatnak az egyik versenyét, a Jánosikot már teljesítette a ma 45 éves Pepó János, amelyet 20 óra alatt kellett teljesíteni. Az úszás éjfélkor indult, ezután jöhetett a kerékpározás és a futás extrém körülmények között. 

 

Fotó: Pepó János

 

A norvég verseny jövő év augusztusában lesz, amelyre már november elején elkezdte a felkészülést. A Norvégiában megrendezett verseny érdekessége, hogy a résztvevők 15 százalékának nőnek kell lennie. A Norsemant körülbelül 20 óra alatt teljesítik az indulók. A verseny hajnalban indul úszással, majd kerékpározással folytatódik és a futással ér véget. A triatlon kezdési pontja és célja között 226 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek. 

– A felkészüléshez az is hozzátartozik, hogy tavasszal le kell futnom a marathont, majd júniusban egy féltávú Ironmant kell teljesítenem hegyi terepen, ezután jöhet a  Norseman. Az ilyen megterhelésekhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vitamin, fehérje és a szervezetből kiürült ionok, nyomelemek és ásványi anyagok pótlása. A versenyre a párom kísér majd el, aki segítségemre lesz a verseny alatt is – fogalmazott a 45 éves hivatásos tűzoltó, Pepó János, aki már többször lefutotta a marathont és részt vett különböző extrém triatlon versenyeken is.

Megosztás:

Címke: , ,