Éveken át zsarolt egy gyulai hivatalnokot egy mezőgyáni nő

2021. június 3. 11:43 | behir

A Gyulai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat egy 49 éves mezőgyáni nő ellen, aki azzal fenyegetett meg egy gyulai férfit, hogy feljelenti szexuális erőszak miatt és így 200 ezer forint átadására vette rá.

A nő 2017 szeptemberében ismerkedett meg egy gyulai hivatalban a férfival, ahol a sértett ügyintézőként dolgozott. A nő az ügyintézés után is beszélgetett a sértettel és személyes problémáira hivatkozva pénzt kért tőle gyógyszerre, illetve tűzifára, de a férfi nem adott neki. Néhány hét múlva a nő ismét megjelent a sértett munkahelyén, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, a rendőrségen feljelentést fog tenni ellene szexuális erőszak miatt.

A sértett attól való félelmében, hogy a nő beváltja a fenyegetését, legalább 5 ezer forint készpénzt adott át neki. Ez azonban nem volt elég: a nő ezt követően 2019 márciusáig körülbelül 20-30 alkalommal kereste meg a férfit a munkahelyén, aki a fenyegetés miatti félelmében alkalmanként 5-10 ezer forintot, összességében legalább 200 ezer forintot adott át a terheltnek.

A férfi munkaviszonya 2019 márciusában megszűnt. A nő ezt követően többször megjelent a hivatalban és a férfi munkatársainál, főnökénél a sértett elérhetőségei iránt érdeklődött, de nem árulták el neki. Ugyanakkor valahonnan tudomást szerzett arról, hogy a sértett felesége hol dolgozik.

Így 2019. november 7-én, a reggeli órákban megjelent a feleség munkahelyén, azt állította neki, hogy a férje 250 ezer forinttal tartozik neki, és megfenyegette, hogy ha a pénzt nem fizetik meg még aznap, akkor nagyobb összegű követelést fog érvényesíteni bírósági perben, és a férje „10 évre börtönbe fog kerülni”.

Azt is mondta, hogy most megy a kórházba, a pszichiátriára, és ha 11 óráig nem kapja meg a pénzt, olyan dolgokat fog állítani, amiért a kórház hivatalból értesíteni fogja a rendőséget. A nő ezt követően számos alkalommal hívta fel a feleséget és a pénz megfizetését követelte. Egyik alkalommal azt állította, hogy a rendőrség bejárata előtt van, de ha a sértett megígéri, hogy másnap átutalják a kért összeget, nem fog feljelentést tenni. A terhelt megjelent a sértettek lakóhelyén és a feleség munkahelyén két alkalommal is, de a sértettek nem fizettek, hanem értesítették a rendőrséget.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a tagadásban lévő nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, 200 ezer forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 155 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik.

(Forrás: Gyulai Járási Ügyészség)

További programok »

Kék hírek

Nincsenek elfelejtett ügyek: pont kerül a 2008-as medgyesegyházi rablás végére

Több mint félmillió forintot vitt el egy medgyesegyházi dinnyefelvásárló cég irodájából 2008 nyarán két fegyverrel fenyegetőző férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. A nyomozók sikeresen azonosították és elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győrújbaráti testvérpárost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.
12:59
FEL