Európát megjárt ellenfélhez látogat a Békéscsabai Előre NKSE

2023. március 31. 15:38 | Hidvégi Dávid

Az Európa Liga csoportkörét is megjárt, a bajnokságban 4. helyen álló Mosonmagyaróvár lesz pénteken a Békéscsabai Előre NKSE ellenfele a női kézilabda NB I 20. fordulójában. A tabellán 12., bennmaradást érő pozíciót elfoglaló lila-fehérek ezúttal idegenben lépnek pályára.

A két együttes decemberben találkozott egymással a városi sportcsarnokban, akkor a még nyeretlen Békéscsaba az első osztály sereghajtójaként öt góllal, 29-24-re győzte le a nemzetközi porondon szereplő, bajnokságban 4. Mosonmagyaróvárt.

– Felszabadultan utazunk az Óvárhoz, hiszen a teher nem rajtunk van. Biztosan készülnek ellenünk, hiszen hazai pályán meg tudtuk őket verni. Egy nagyon erős csapat és tudjuk, hogy hazai pályán nem könnyű legyőzni, de a két pontért megyünk. Szeretnénk megakadályozni a gyors gólokat és ehhez egy erős és feszes védelemre lesz szükségünk – emelte ki Bencsik Bojána, a csapat játékosa.

A Mosonmagyaróvár januárban és februárban az Európa Ligában szerepelt, ahol a B csoportban 4 ponttal a 3. helyen végzett és ezzel búcsúzott a sorozattól. Gyurka János csapata jelenleg 24 ponttal az NB I 4. helyezettje és kizárólag a bajnokságra koncentrál, hiszen már a Magyar Kupából is kiesett a Siófok ellen. A Békéscsaba a szezon végén bennmaradást jelentő 12. helyen áll a tabellán 12 ponttal.

– Évek óta egy fejlődő klubról van szó, hiszen a szakmai munka nagyon jó alapokon fekszik és folyamatosan fejlődik a csapat. Látszik, hogy Magyarország élcsapataihoz tartozik, hiszen otthon a Ferencváros ellen is pontot szerzett. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó és egységes csapathoz látogatunk, amelynél egy felépített rendszer működik. Nekünk erre kell felkészülni és a lehető legjobb eredményt elérni – Papp Bálint a csabaiak vezetőedzője.

A Mosonmagyaróvár-Békéscsaba mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a mosonmagyaróvári UFM Arénában.

További programok »

FEL