Ikonok köszöntésére és győzelemre készül az Előre NKSE hétvégén

2022. szeptember 23. 13:24 | Hidvégi Dávid

Második idei hazai mérkőzésére készül a női kézilabda NB I-ben szereplő Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE. A még nyeretlen viharsarkiak ellenfele az eddig egy pontot szerző Alba Fehérvár lesz szombat este.

A Békéscsaba Dunaújvárosban kezdte a szezont, ahol 30-26-os vereséget szenvedett a DKKA együttesétől. Papp Bálint játékosai a második fordulóban hazai környezetben is bemutatkoztak az NB I-ben. Az újonc lilák nyolc góllal szenvedtek vereséget attól a Váctól, amely ebben az idényben az Európa-ligában szerepel.

– Tovább kell javítani a védekezésünket, de ami a legfontosabb, hogy támadójátékban koncentráltak legyünk, és próbáljuk azokat a ki nem kényszerített hibákat minimalizálni, amelyekkel sok labdát eladtunk. Ezekből az ellenfelek könnyű gólokat szereztek. A sok labdaeladás egy olyan plusz lehetőség, amiért az ellenfeleinknek nem kellett megdolgozniuk, így a támadójátéknak a gördülékenységén kell dolgozni – fogalmazott a mérkőzés előtt Papp Bálint, a Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője.

A 13. helyen még pont nélkül álló Békéscsaba szombaton a 10. pozíciót egy ponttal elfoglaló Alba Fehérvár KC-t fogadja hazai pályán. A csapat célja, hogy itthon tartsa a győzelemért járó két pontot.

– A Fehérvár egy viszonylag fiatal átlagéletkorú csapat, viszont vannak rutinos, tapasztalattal rendelkező játékosai. Ugyanakkor, mivel mi is egy fiatalosabb csapat vagyunk, a hétvégi mérkőzéstől egy küzdős, hajtós, futós találkozót várok – mondta az összecsapást megelőzően Gyimesi Kitti, a csapat játékosa.

A Békéscsaba - Fehérvár találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, amelyen a békéscsabai klub ünnepélyesen köszönti a klub legnagyobb eredményeit elért játékosait. A '82-ben élvonalban ezüstérmet nyert együttes például sokáig menetelt az EHF Kupában is, ahol a legjobb négy közé jutásért verte ki a román Valcea.

– Az NB I-ben 1982-ben ezüstérmet és 1992-ben bronzérmet szerzett csapat játékosai a békéscsabai kézilabdázás meghatározó alakjai. Egyesületünk legendás sportolóival rendszeresen találkozunk, a kerek évfordulókon pedig külön köszöntjük őket, és elismerjük amit a klubért, illetve a békéscsabai kézilabdázásért tettek. Fontosnak tarjuk, hogy az új generáció is megismerje a két legendás csapat eredményét, ezért köszöntjük azok tagjait az Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC élvonalbeli mérkőzésen – ismertette a csabai klub szándékát a behir.hu kérdésére Paláncz György elnök.

További programok »

FEL