Falocsolásra buzdítja a lakosságot a Hatvanezer Fa Egyesület

2021. július 23. 07:17 | Csiffáry Zsuzsanna

A Hatvanezer Fa Egyesület szerint Békéscsabán és környékén rossz állapotban vannak a facsemeték a hőség miatt. Az első jelekre felbuzdulva fa locsolásba kezdtek, akciójukhoz sok aktivista és civil is csatlakozott.

Nemrég arról számoltunk be, hogy a búza és a kukorica sem heverte ki a hónapokig tartó aszályt. A hőség a fákra sincs jó hatással.

–  Az aktív tagok és a saját tapasztalataink alapján láttuk szükségét az intézkedésnek. A saját csemete kertünkben is észre vettük, hogy az aszály következményei minket sem került el. Jelenleg még nem áll módunkban locsolókocsival közlekedni, így saját módszerekkel próbáljuk megoldani a problémát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ki amit bírt vitte magával a vizet és locsolta a fákat. Valaki 1 litert, más tíz, vagy 20 liter vizet cipelt magával. Mind saját illetve a közterületen lévő ismeretlen ültetésű fákra gondoltunk, gondolunk és minden nap locsolunk. A lakosság aktív tagjai pedig a városban segítenek, amiért köszönetet és tiszteletet érdemelnek – fogalmazott Poliák Pál a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke. 

 
Hozzátette, hogy jelenleg a mezőmegyeri csemetekertért felel, amit a közadakozásból vásárolt szivattyúval tud öntözni. 
 
Ulbert Zoltán az egyesület elnöke beszámolt többek között arról, hogy a munkálatok a kígyósi úton és a Gyár utcán zajlanak. Kiegészítette azzal  hogy a Trianon emlékmű parkjában lévő csemeték nagyon rossz állapotban vannak, amiket sűrgősen ápolni kell. 

 

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
2024. április 24. 17:09
FEL