Nyárfasort ültettek a Menőmegyer és a Hatvanezer Fa Egyesület aktivistái

2024. február 18. 12:27 | Kovács Andrea

Tizenkilenc darab nyárfát ültetett Mezőmegyer határában a Menőmegyer Egyesület vasárnap délelőtt. Az ültetésen mintegy ötven aktivista vett részt, akik szerettek volna valami maradandót tenni a településrész lakóiért.

A Menőmegyer Egyesület tavaly nyár végén alakult meg azzal a céllal, hogy társadalmi összefogással dolgozzanak a településrész jövőjéért.

– Elsősorban a közterületek tisztaságát, elhagyott porták előtti területek tisztítását és olyan feladatokat szeretnénk magunkra vállalni, amelyekkel segíthetünk a VII. kerületben élőknek. A mai napon a Haladás utca végénél lévő régi nyárfasor helyén tizenkilenc nyárfát ültetünk vissza azon a sokunk számára kultikus helyen, ahol a gyerekkorunkat töltöttük. Itt a korábbi fák 60-70 évig szolgálták a dülőút szélét, viszont a Mezőmegyert ellepő szöszök és a leszakadó ágak miatt ezeket kivágták. A fák azonban sokaknak hiányoztak, ezért kitaláltuk, hogy az lesz az egyik első feladatunk, hogy pótoljuk azokat. A csemetéket pedig hálóval szeretnénk megvédeni a nyulakkal és az őzekkel szemben – mondta el Poliák Pál, a Menőmegyer Egyesület elnöke, aki szeretné megnyugtatni az itt élőket, hogy ezek úgynevezett triplo nyárfák, amelyek nem fognak szöszölni. 

 

 

A faültetésen résztvevő Kesjár Zoltánné elmondta, hogy nagyon szimpatikusnak tartja a kezdeményezést, a helyhez pedig családi szálak is kötik, hiszen édesanyja anno ezen nyárfasor alatt legeltette a libákat, így a gyerekkori emlékei miatt is csatlakozott a programhoz. Mint fogalmazott: nagyon szeretne az utókorért is tenni valamit, hogy ez a nyárfasor ne csak az emlékekben létezzen.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.
13:03
FEL